ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τεύχος Γυναίκα: Πρόσωπα, ιστορίες, σκέψεις

Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τι είναι σεξισμός; Κάναμε αυτή την ερώτηση σε 22 Ελληνίδες και τους ζητήσαμε μια ιστορία που θυμούνται από το γραφείο, τον δρόμο, το σπίτι, επιχειρώντας να αποτυπώσουμε την «ύπουλη ασθένεια».

Δύο χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Γιάννικα Μέριλο, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μάς εξηγεί για ποιον λόγο αποκαλείται «υβριδικός» αυτός ο πόλεμος, γιατί αφορά ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και το πώς επηρεάζει το μέλλον των συρράξεων.
Τα πολυδιαβασμένα διηγήματα της Ρουμένα Μπουζάροφσκα αποτυπώνουν ρεαλιστικά τη σύγχρονη γυναικεία ταυτότητα και οι τρεις ηθοποιοί (Μαρία Μαγκανάρη, Μαρία Σκουλά, Αμαλία Καβάλη) που τα μεταφέρουν στη σκηνή μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από τη ζωή και το θέατρο.

Σε μια εποχή που συζητάμε για γυναικεία ενδυνάμωση, δικαιώματα, δυναμισμό και ανεξαρτησία, είναι ταμπού για μια γυναίκα στην ηλικία πάνω κάτω των 35 να τρομάξει από την πιθανότητα να μείνει μόνη ή να μη γίνει μητέρα;

Πόσο επηρεάζουν το φλερτ τα παραπάνω κιλά; Από τα σκοτεινά χρόνια του fat shaming μέχρι τον καιρό του body positivity το βάρος δεν έχει πάψει να αποτελεί παράμετρο στην ερωτική ζωή. Τέσσερις γυναίκες μας μίλησαν για την εμπειρία τους.

Η Καμίλα Σόσα Βιγιάδα είναι μια γυναίκα που δεν γεννήθηκε γυναίκα, μια συγγραφέας από την Αργεντινή που έγινε διάσημη μέσα από τη λογοτεχνία και μας μίλησε για την ταραγμένη της ζωή, γιατί δεν αποδέχεται τον όρο «τρανς» και γιατί η νύχτα είναι πιο όμορφη από τη μέρα.

Χιλιάδες μικρά και μεγάλα κορίτσια στέκονται μπροστά από ανοιχτά μικρόφωνα στη μεγάλη, συμπεριληπτική σκηνή της ελληνικής ποπ. Έχουν όμως την τόλμη να μιλήσουν ανοιχτά;

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 31 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση