ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι τρώγαμε στην Ελλάδα λίγο πριν από το 1821;

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας εθνικός θησαυρός παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή της Κυριακής.
Ο Γαστρονόμος Μαρτίου φέρνει στο φως μια συνταρακτική ανακάλυψη. Ένα κορυφαίο εκδοτικό γεγονός καταφθάνει εκτάκτως την Κυριακή και δεν είναι άλλο από την «ελληνική κουζίνα λίγο πριν το 1821», μαγειρεμένη το 2021 από κορυφαίους Έλληνες σεφ.

Για πρώτη φορά, παρουσιάζουμε ένα σπάνιο χειρόγραφο των τελών του 18ου-αρχών του 19ου αιώνα (πριν από την επανάσταση), το πρώτο νεοελληνικό συνταγολόγιο! Το εν λόγω χειρόγραφο ήρθε σε μας από τον κορυφαίο παλαιογράφο και επικεφαλής του παλαιογραφικού τμήματος του ΜΙΕΤ, κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα, έναν από τους ελάχιστους στον τομέα του επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση και επιδραστικότητα.

Πρόκειται για μια σπανιότατη έκδοση και γι’ αυτόν τον λόγο ο Γαστρονόμος Μαρτίου θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε αυτήν. Η ομάδα του Γαστρονόμου έχει χωρίσει τις συνταγές σε κεφάλαια-παραστάσεις και έχει καλέσει τους σπουδαιότερους Έλληνες σεφ να μεταγράψουν τις συνταγές στο σήμερα, παραμένοντας πιστοί στην αυθεντική πρόταση.

Διαβάστε στο συλλεκτικό τεύχος του Γαστρονόμου:

Ο μπακαλιάρος του 1821

Τα κλασικά: Διάσημες ελληνικές συνταγές στην ιδιαίτερη εκδοχή του τότε.

Το τραπέζι της Σαρακοστής: Οι νηστήσιμες λιχουδιές του ‘21.

Το ζαχαροπλαστείο: Συνταγές γλυκών της εποχής.

Ακόμη, η Αθηνά Λοϊζίδου μάς ετοιμάζει δύο συνταγές της περιόδου του 1821 στην Κύπρο και η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς ετοιμάζει ξακουστές συνταγές της Αμμοχώστου.

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα του Γαστρονόμου, μια ακόμα απόπειρα -ίσως η σπουδαιότερη μέχρι στιγμής- να ορίσουμε τις καταβολές της κουζίνας μας, την ταυτότητά μας, τη μαγειρική μας κουλτούρα

Ο Γαστρονόμος Μαρτίου είναι ένα τεύχος ιστορικό! Μαζί, το περιοδικό «Κ» και το αφιέρωμα «Μεγάλοι Ηθοποιοί του Θεάτρου – Μάνος Κατράκης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση