ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την Κυριακή 14/9 με την «Καθημερινή»

Το βιβλίο Περπάτα σωστά! της Gill Stewart, η έκδοση «Γεύσεις της φύσης» και το περιοδικό «Κ» με αφιέρωμα σε αιφνίδιους προορισμούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυτή την Κυριακή η «Καθημερινή» προσφέρει στους αναγνώστες της το βιβλίο Περπάτα σωστά! της Gill Stewart, έναν πρακτικό οδηγό για άσκηση, καλή υγεία και χαρά, ο οποίος δείχνει πως ακόμη και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο –το να βγεις έναν περίπατο δηλαδή– μπορεί να γίνει μια πράξη φροντίδας, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης. Μαζί του, η έκδοση Γεύσεις της φύσης που δίνει πρακτικές ιδέες με βάση τα βότανα και τα μπαχαρικά για να παραμείνουμε υγιείς καθώς και το περιοδικό «Κ» σε ένα τεύχος γεμάτο αιφνίδιους προορισμούς.

ΠΕΡΠΑΤΑ ΣΩΣΤΑ!

Το περπάτημα μας πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά μπορεί να μας πάει και πιο μακριά: να μας φέρει κοντά στο σώμα μας, να βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση, να μας δώσει χαρά. Έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τη φιλοσοφία της Gill Stewart, της Βρετανίδας ειδικού στην ήπια φυσική άσκηση, που με το βιβλίο της Περπάτα σωστά!, το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή», μας δείχνει πώς ακόμη και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο –το να βγεις για έναν περίπατο– μπορεί να γίνει πράξη φροντίδας, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης. Η ίδια, ιδρύτρια του WALX, ενός πρωτοποριακού δικτύου ομαδικού περπατήματος που συνδυάζει την άσκηση με τη φύση, την κοινωνικότητα και την ευεξία, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην «Κ»: «Είδα μπροστά μου ανθρώπους που ξεκίνησαν με ελάχιστη κινητικότητα και έφτασαν να τρέχουν Μαραθώνιο. Και ακριβώς επειδή το περπάτημα είναι κάτι οικείο σ’ εμάς, γίνεται και το πιο μεταμορφωτικό είδος άσκησης». Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να (ξανά)μάθουμε να περπατάμε;

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σε μια εποχή όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας απομακρύνουν από τη φύση και τα μαζικά παραγόμενα προϊόντα έχουν κυριαρχήσει στη ζωή μας, έχει μεγάλη αξία να ξαναθυμηθούμε τις αγνές, φυσικές πρώτες ύλες: Τα βότανα, τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και τα φρούτα χρησιμεύουν ως βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ παράλληλα έχουν φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες τα καθιστούν εξαιρετικούς συμμάχους για καλύτερη υγεία. Η έκδοση Γεύσεις της φύσης φιλοδοξεί να μας θυμίσει τις ιδιότητες κοινών αλλά και ξεχασμένων βοτάνων, να μας συστήσει νέα και κάπως ασυνήθιστα βότανα, και να προτείνει κάτι περισσότερο από συνταγές: ουσιαστικές ιδέες, πρακτικές λύσεις, επανασύνδεση με τη φύση και φυσικές θεραπείες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Κ

Από την Ιαματική Aιδηψό, τη λουτρόπολη της Bόρειας Εύβοιας, μέχρι την Ιπανέμα της Βόρειας Ελλάδας, το «εξωτικό» προάστιο της Επανομής, και από τον Κάλαμο Αττικής μέχρι την Πάρο και τους δημιουργικούς ανθρώπους της. Μαζί, τα παγωτά του φετινού καλοκαιριού που ξεχωρίσαμε, χάρη στην ποιοτική πρώτη τους ύλη, στην καλή τεχνική και στις έξυπνες ιδέες των δημιουργών τους.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, με την «Καθημερινή της Κυριακής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση