ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:27
 

Ευρήματα για ακριβή πρόγνωση καρκίνου παχέους εντέρου από Κύπρια

Πρόκειται για την Ηνές Πανίκου Νεάρχου υποψήφια διδάκτορας και μέλος της Λατινικής Κοινότητας της Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ευρήματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πιο ακριβή πρόγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου σταδίου 2, με στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, δημοσίευσε η Ηνές Πανίκου Νεάρχου, υποψήφια διδάκτορας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του St. Andrews της Σκωτίας, και μέλος της Λατινικής Κοινότητας της Κύπρου.

Εκ μέρους της Λατινικής Κοινότητας, η Εκπρόσωπος της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντωνέλλα Μαντοβάνη συγχαίρει την κ. Νεάρχου για τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας της.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Μαντοβάνη επισημαίνει ότι η νέα μέθοδος, που αξιολογεί το πώς συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (λεμφοκύτταρα) αλληλεπιδρούν με τα καρκινικά κύτταρα, αποδείχτηκε ότι ήταν πιο ακριβής στη διαστρωμάτωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου στο στάδιο 2 σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους κλινικής σταδιοποίησης.H κ. Νεάρχου, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής ερευνητή Δρ. Peter Caie, ανέλυσε δεδομένα από 114 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου 2 και είναι ο αλληλογραφών συγγραφέας αυτής της μελέτης. Στη συνέχεια, η μέθοδος αυτή επικυρώθηκε σε δύο ανεξάρτητες ομάδες ασθενών, μια από το Εδιμβούργο (56 ασθενείς) και μια από την Ιαπωνία (62 ασθενείς).

Έπειτα από περαιτέρω επικύρωση σε μεγαλύτερες μελέτες, η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κλινική ταξινόμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου σταδίου 2, καθώς και σε άλλους τύπους καρκίνου, παρέχοντας έτσι πιο ακριβή πρόγνωση με απώτερο στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών.

Η έρευνα με τίτλο «Automated Analysis of Lymphocytic Infiltration, Tumor Budding, and Their Spatial Relationship Improves Prognostic Accuracy in Colorectal Cancer»  δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Immunology Research και είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν είναι λίγες οι φορές που η φύση της δουλειάς μας και οι υπόλοιπες δραστηριότητές μας, δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή του… γραφείου

Η επιστροφή πίσω στη δουλειά και τη ρουτίνα μας τις περισσότερες φορές είναι μια καλή αφορμή να οργανώσουμε εκ νέου την ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X