ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Ευρήματα για ακριβή πρόγνωση καρκίνου παχέους εντέρου από Κύπρια

Πρόκειται για την Ηνές Πανίκου Νεάρχου υποψήφια διδάκτορας και μέλος της Λατινικής Κοινότητας της Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ευρήματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πιο ακριβή πρόγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου σταδίου 2, με στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, δημοσίευσε η Ηνές Πανίκου Νεάρχου, υποψήφια διδάκτορας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του St. Andrews της Σκωτίας, και μέλος της Λατινικής Κοινότητας της Κύπρου.

Εκ μέρους της Λατινικής Κοινότητας, η Εκπρόσωπος της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντωνέλλα Μαντοβάνη συγχαίρει την κ. Νεάρχου για τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας της.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Μαντοβάνη επισημαίνει ότι η νέα μέθοδος, που αξιολογεί το πώς συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (λεμφοκύτταρα) αλληλεπιδρούν με τα καρκινικά κύτταρα, αποδείχτηκε ότι ήταν πιο ακριβής στη διαστρωμάτωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου στο στάδιο 2 σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους κλινικής σταδιοποίησης.H κ. Νεάρχου, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής ερευνητή Δρ. Peter Caie, ανέλυσε δεδομένα από 114 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου 2 και είναι ο αλληλογραφών συγγραφέας αυτής της μελέτης. Στη συνέχεια, η μέθοδος αυτή επικυρώθηκε σε δύο ανεξάρτητες ομάδες ασθενών, μια από το Εδιμβούργο (56 ασθενείς) και μια από την Ιαπωνία (62 ασθενείς).

Έπειτα από περαιτέρω επικύρωση σε μεγαλύτερες μελέτες, η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κλινική ταξινόμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου σταδίου 2, καθώς και σε άλλους τύπους καρκίνου, παρέχοντας έτσι πιο ακριβή πρόγνωση με απώτερο στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών.

Η έρευνα με τίτλο «Automated Analysis of Lymphocytic Infiltration, Tumor Budding, and Their Spatial Relationship Improves Prognostic Accuracy in Colorectal Cancer»  δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Immunology Research και είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X