ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι, η ένταση της βροχόπτωσης δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα. Θα ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, με την ασταθής αέρια μάζα να υποχωρεί από απόψε.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα το πρωί, αλλά αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα και παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά και στα νότια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, ταραγμένη στα δυτικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Αργότερα, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, σε υπήνεμες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αρχικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Τη Δευτέρα, αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, στο εσωτερικό και στα ορεινά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση