ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10 απλές και εύκολες ασκήσεις για τον πόνο στη μέση για το γραφείο

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κάνεις συχνά διαλείμματα και να αφιερώνεις 1–2 λεπτά στις παρακάτω ασκήσεις

must.com.cy

Έρευνες δείχνουν ότι τριάντα λεπτά αερόβιας άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα δεν είναι αρκετά για να αντιστρέψουν τη βλάβη που προκαλεί η καθιστική εργασία και ο καθιστικός τρόπος ζωής. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κάνεις συχνά διαλείμματα και να αφιερώνεις 1–2 λεπτά στις παρακάτω ασκήσεις. Πίστεψέ μας: το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!

1 Στροφές λαιμού
Αργά και σταθερά, με ίσιους τους ώμους, στρέψε το κεφάλι σου προς τα δεξιά για λίγο και στη συνέχεια προς τα αριστερά. Στη συνέχεια, σήκωσε το πιγούνι σου και λύγισε τον λαιμό σου μπρος–πίσω με αργές κινήσεις.

2 Κάνε διατάσεις
Καθισμένη στην καρέκλα φέρε το δεξί σου χέρι πίσω από το δεξί ισχίο σου. Στρέψε το σώμα σου προς τα δεξιά και μείνε στη θέση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα τεντώνοντας το σώμα σου. Επανάλαβε με την αριστερή πλευρά.

3 Ένωσε τις ωμοπλάτες σου
Φέρε τους ώμους σου προς τα πίσω ώσπου να ενωθούν οι ωμοπλάτες σου. Προσποιήσου ότι κρατάς ένα μολύβι ανάμεσα στις ωμοπλάτες σου, μείνε σε αυτήν τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε.

4 Ανασήκωσε τους ώμους σου
Σήκωσε και τους δύο ώμους και μείνε σε αυτήν τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και επανάλαβε. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις, κράτα ένα βαρύ βιβλίο σε κάθε χέρι.

5 Συμπίεσε τους γλουτούς σου
Πίεσε τους γλουτούς σου για 5-10 δευτερόλεπτα και επανάλαβε.

6 Τέντωσε τα πόδια σου μπροστά
Καθώς κάθεσαι, ίσιωσε το ένα ή και τα δύο πόδια και κράτησέ τα στη θέση τους για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαμήλωσέ τα χωρίς να αγγίξεις το πάτωμα και επανάλαβε. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις, πρόσθεσε βάρος στους αστραγάλους σου.

7 Σφίξε το εσωτερικό των μηρών
Τοποθέτησε ένα παχύ βιβλίο ανάμεσα στα γόνατά σου και πίεσε τα πόδια σου προς τα μέσα ενώ κάθεσαι, σφίγγοντας τους εσωτερικούς μηρούς σου για 30-60 δευτερόλεπτα.

8 Ανύψωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου
Ενώ κάθεσαι ή στέκεσαι, κράτησε τις φτέρνες σου στο έδαφος και σήκωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου.

9 Κάνε κάμψεις ισχίου
Σήκωσε το ένα πόδι λίγα εκατοστά, λύγισε το γόνατό σου στις 90 μοίρες και κράτησέ το όσο περισσότερο μπορείς. Κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι.

10 Ανύψωσε τη γάμπα σου
Κράτησε το πίσω μέρος της καρέκλας σου και ανασηκώσου στα δάχτυλα των ποδιών, μείνε έτσι για 10 δευτερόλεπτα και επανάλαβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση