ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να βρειτε την διάθεση να πάτε γυμναστήριο μετά από μεγάλη παύση

Πώς να ξαναξεκινήσεις γυμναστήριο μετά από καιρό

must.com.cy

Μπορεί στην ζωή να είναι ελάχιστα τα πράγματα που έχουν μόνο θετική πλευρά, ωστόσο ένα από αυτά είναι η γυμναστική. Αν και η λίστα με τα οφέλη της άσκησης είναι γνωστή, αξίζει να θυμίσουμε πως η ανακούφιση από τους πόνους, η βελτίωση της ερωτικής σας ζωής, η καλυτέρευση της διάθεσής σας, ο καλύτερος ύπνος, η αύξηση της όρεξης για δουλειά, η αυτοπεποίθηση, η ενίσχυση της άμυνας, η καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και γενικώς η καλύτερη υγεία είναι μερικά από αυτά.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που στο παρελθόν πήγαιναν γυμναστήριο, αλλά το τελευταίο διάστημα είτε λόγω της πανδημίας είτε εξαιτίας οικογενειακών και εργασιακών υποχρεώσεων απείχατε για καιρό και τώρα σκέφτεστε δειλά να ξαναρχίσετε την παλιά σας συνήθεια, σάς έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μπείτε ξανά σε mood. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εσάς που μπορεί στο παρελθόν να μην πηγαίνατε γυμναστήριο, αλλά πλέον αλλάξατε γνώμη.

Αρχικά αξίζει να τονίσουμε πως τις πρώτες εβδομάδες χρειάζεται προσοχή. Όπως επισημαίνουν ειδικοί του fitness, εάν έχεις λείψει από το γυμναστήριο για ένα ή δύο μήνες, χρειάζεσαι γύρω στις 30 ημέρες για να επανέλθεις πλήρως στο προηγούμενο προπονητικό σου πρόγραμμα και φόρμα. Παράλληλα, καλό είναι να φτιάξεις προσεκτικά το πρόγραμμά σου και να ζητήσεις βοήθεια. Διάλεξε ένα προπονητικό πρόγραμμα με ευχάριστες ασκήσεις για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες ότι θα το ακολουθήσεις με συνέπεια.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Το να σκέφτεσαι ακατάπαυστα πως άργησες να ξεκινήσεις γυμναστήριο δεν πρόκειται να βοηθήσει πουθενά. Το ίδιο ισχύει και αν προσπαθήσεις να καλύψεις τον χαμένο χρόνο με την υπερβολική άσκηση. Αντί λοιπόν να κατηγορείς τον εαυτό σου για τα λάθη του παρελθόντος, εστίασε στο σήμερα και φυσικά στους στόχους σου.

Πείτε αντίο στην ζυγαριά. Το να κοιτάζετε την ζυγαριά κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι από το γυμναστήριο είναι μέγα λάθος. Αποδεχτείτε το πού βρίσκεστε και βάλτε έναν ρεαλιστικό στόχο που επιθυμείτε να πετύχετε.

Ξεκινήστε υγιεινή διατροφή. Καταναλώστε αρκετό νερό, φάτε φρούτα και λαχανικά. Η γυμναστική μπορεί να είναι σημαντική αλλά αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε την με την σωστή διατροφή.

Μην παραμελείτε την ξεκούραση. Μπορεί να θέλετε να τα προλάβετε όλα, αλλά το να ξεχνάτε να κοιμηθείτε δεν θα σας βγάλει πουθενά. Κάντε προτεραιότητα την νυχτερινή σας ξεκούραση και θα δείτε πως την επόμενη μέρα θα έχετε περισσότερη όρεξη.

Δοκιμάστε κάποια νέα δραστηριότητα. Στα περισσότερα γυμναστήρια υπάρχουν αρκετά group activities. Καλό είναι, αν δεν είσαι ακόμη σε mood γυμναστηρίου, να δοκιμάσεις κάτι νέο - το οποίο σου αρέσει. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις Yoga, Kick Boxing (ή άλλες πολεμικές τέχνες), Pilates, διάφορα προγράμματα group fitness, κ.ά. Παράλληλα, φρόντιζε να αλλάζεις τακτικά το προπονητικό σου πρόγραμμα για να μη συνηθίζει το σώμα σου στις ίδιες ασκήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση