ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
 

Άντρος: Θυσιάζουμε την Κύπρο για να σώσουμε το κύρος του Αναστασιάδη

Έντονη κριτική από το ΑΚΕΛ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να βγάλει στο φως τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα

Newsroom K

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών θα οξύνει την αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη, υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να ρίξει φως στο τι διαμείφθηκε στο δείπνο του Κρανς Μοντάνα, δίνοντας στη δημοσιότητα μέρος των πρακτικών. Οι δηλώσεις του κ. Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο κινήθηκαν σε έντονα επικριτικό ύφος, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «θυσιάζουμε την Κύπρο για να διασώσουμε το κύρος του κυρίου Αναστασιάδη».

Επισήμανε δε ότι αυτή η κίνηση το μόνο που θα προκαλέσει είναι την οργή των Ηνωμένων ΕΘνών., ενώ υπέδειξε ότι αν κάποιος θα έπρεπε να δώσει τα πρακτικά, αυτός ήταν τα Ηνωμένα Έθνη. Υπενθύμισε παράλληλα την στάση που τήρησε η Κυβέρνηση απένταντι στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, όταν πριν από ένα χρόνο είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα έπρεπε να προβληματίσει το γεγονός ότι η ενημερωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν εγινε μόνο από τον κ Έιντε αλλά και από τον ΓΓ του ΟΗΕ ενώ ανέφερε παράλληλα και την στάση της κας Μογκερίνι η οποία, όπως ανέφερε δεν αντέδρασε στην προκληση Τσαβούσογλου, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας..

«Είναι ένα το τι λέμε εμείς και αυτοικανοποιούμαστε ότι είμαστε πειστικοί και είναι άλλο η πραγματικότητα», σχολίασε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε ότι  θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα πουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα διατύπωσε τη θέση ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτεροι χειρισμοί οι οποίοι είτε θα οδηγούσαν σε συμφωνία, είτε  θα καταστούσαν σαφέστατες τις ευθύνες στην Τουρκία, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X