ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αραβικό κοτόπουλο με σαλάτα Fattoush

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ίσως η καλύτερη συνταγή για αραβικό κοτόπουλο. Η μαρινάτα με το σουμάκι το κάνει εξαιρετικά νόστιμο. Συνοδεύουμε εδώ με αραβική πίτα, γιαούρτι και σαλάτα Fattoush. Το dressing της σαλάτας είναι περισσότερο από ό,τι θα χρειαστείτε αλλά κρατήστε το στο ψυγείο σε ένα βαζάκι σφραγισμένο.

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

Χρόνος ψησίματος: 10’

Μερίδες: 2

Θερμίδες ανά μερίδα: 520

Υλικά

Για το κοτόπουλο

400 γρ. (2 φιλέτα) κοτόπουλο, κομμένα σε κάβους για σουβλάκια
Για το μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλάκια πάπρικα
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια σουμάκι
¼ κουταλάκι καυτή κόκκινη πιπεριά

30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/8 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
15 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ντοματοπελτές
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι


Για τη σαλάτα Fattoush

1 μικρή αραβική πίτα, ψημένη στον φούρνο στους 200 °C για 10 λεπτά
Τα τρυφερά φύλλα από ½ κυπριακό μαρούλι, χοντροκομμένα
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου

Για τη σάλτσα της σαλάτας

35 γρ έψημα ροδιού
25 γρ λευκό ξίδι
2 κ.γ. σουμάκι
70 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
60 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για να στήσουμε

2 αραβικές πίτες
Γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

1. Πρώτα πρέπει να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μπαχαρικών, το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστο για 30’.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη. Η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ ό,τι θα χρειαστούμε αλλά αυτή η σάλτσα ταιριάζει και με πολλές άλλες σαλάτες.
3. Για να ψήσουμε, ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλό μας να ψηθεί.
4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σαλάτας, ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από τη σάλτσα και σπάζουμε μέσα στη σαλάτα την ψημένη και καβουρδισμένη πίτα. Ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με επιπλέον σουμάκι.
5. Σερβίρουμε σε όμορφα πιάτα. Τοποθετούμε ως βάση μια μικρή αραβική πίτα, τα κομμάτια κοτόπουλο σε σμίλες πάνω στην πίτα με τη σαλάτα και γιαούρτι δίπλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση