ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

AstraZeneca: «Ξεπαγώγουν» το εμβόλιο οι ευρωπαϊκές χώρες

Kαλούν τους πολίτες να προσέλθουν κανονικά στα ραντεβού

Kathimerini.gr

Η μία μετά την άλλη, οι χώρες που είχαν αναστείλει ή διακόψει τη χορήγη εμβολιών της AstraZeneca, επανεκκινούν τους εμβολιασμούς μετά τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω εμβόλιο «δεν συνδέεται» με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες χώρες αίρουν την αναστολή και καλούν, δια των υπουργείων Υγείας, τους πολίτες να προσέλθουν κανονικά στα ραντεβού εμβολιασμών.

Η Λετονία και η Λιθουανία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα ξαναρχίσουν από αύριο τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στην Ιταλία, την ανακοίνωση επανέναρξης των εμβολιασμών έκανε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ενώ και η Βουλγαρία αίρει τον περιορισμό από αύριο.

Η Γαλλία, επίσης, θα ξεκινήσει αύριο εκ νέου τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca. Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, πρόκειται να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο και το χαρακτήρισε «ασφαλές».

Η Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε, θα επαναξεκινήσει τους εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα.

Επιφυλακτική η Σουηδία

Η Σουηδία θα χρειαστεί «μερικές ημέρες» για να αποφασίσει αν θα ξαναρχίσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας χρειάζεται μερικές ημέρες για να αναλύσει την κατάσταση και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στη Σουηδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής, Γιόχαν Κάρλσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τη θέση μας όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση