ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αρπάχτηκαν από τα μουχλιασμένα νομοσχέδια»

Έντονος ο Τσαβούσογλου κατά των ΗΠΑ για την Γενοκτονία των Αρμενίων

ΚΥΠΕ

Απορρίπτει το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την αρμενική γενοκτονία το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, συνδέοντας το θέμα με την επιχείρηση ‘πηγή της ειρήνης’ της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει ότι “χαλάσαμε το μεγάλο παιχνίδι με την επιχείρηση ‘πηγή ειρήνης’”, προσθέτοντας ότι “αυτοί που απογοητεύτηκαν από τη ματαίωση των σχεδίων τους αρπάχτηκαν από τα μουχλιασμένα νομοσχέδια που ξέμειναν στα ράφια. Λανθάνονται όσοι νομίζουν πως θα πάρουν εκδίκηση από εμάς με αυτό τον τρόπο. Αυτή η επαίσχυντη απόφαση με την οποία κάποιοι χρησιμοποιούν την ιστορία ως πολιτικό εργαλείο δεν έχει καμιά ισχύ για την κυβέρνηση και τον λαό μας”, αναφέρει.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι απορρίπτει την απόφαση υποστηρίζοντας ότι λήφθηκε με κίνητρα εσωτερικής πολιτικής και δεν στηρίζεται στην ιστορία και το δίκαιο.

“Αυτοί που απογοητεύτηκαν που δεν κατάφεραν να ματαιώσουν την επιχείρηση ‘πηγή της ειρήνης’, λανθάνονται αν πιστεύουν ότι θα πάρουν εκδίκηση από την Τουρκία με αυτό τον τρόπο. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμιά ισχύ για την τουρκική κυβέρνηση και τον λαό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προθέτει ότι πρόκειται για ένα πολιτικό βήμα με στόχο την ικανοποίηση του αρμενικού λόμπι και των κύκλων που είναι ενάντια στην Τουρκία. Υποστηρίζει ότι η απόφαση αντίκειται στο δίκαιο των ΗΠΑ και το διεθνές δίκαιο, αναφέροντας ότι “δεν υπάρχει καμιά απόφαση στο διεθνές δίκαιο η οποία να αναγνωρίζει τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία”.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν υποστήριξε ότι το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων είναι ένα από τα επαίσχυντα παραδείγματα μετατροπής της ιστορίας σε πολιτικό εργαλείο. “Αυτοί που κατηγορούν την Τουρκία για γενοκτονία ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους ιστορία και το αιματοβαμμένο παρελθόν των τρομοκρατικών οργανώσεων που στηρίζουν το ASALA και το ΡΚΚ”, αναφέρει ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Η εφημερίδα Χουριέτ σχολιάζει ότι το επόμενο στάδιο είναι να πάει το νομοσχέδιο ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που θα έχει την ευκαιρία να το απορρίψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση