ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επικυρώθηκε το lockdown στην Αγγλία από τους βουλευτές

Η κυβέρνηση έχει ορίσει τη διάρκεια του lockdown έως τα τέλη Μαρτίου

ΚΥΠΕ

Με ευρύτατη πλειοψηφία 524 ψήφων έναντι 16 εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, το νομοθέτημα που περιλαμβάνει τα μέτρα του νέου καθολικού απαγορευτικού στην Αγγλία.

Παρόλα αυτά, βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον ζήτησαν να διεξαχθούν ψηφοφορίες στη Βουλή τόσο στο τέλος Ιανουαρίου όσο και στο τέλος Φεβρουαρίου για το κατά πόσο οι «ακραίοι έλεγχοι» στην καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει να συνεχιστούν.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει τη διάρκεια του lockdown έως τα τέλη Μαρτίου, αν και ο Πρωθυπουργός Τζόνσον επανέλαβε στη Βουλή ότι στόχος είναι η έναρξη χαλάρωσης των περιορισμών στα μέσα Φεβρουαρίου.

Προϋπόθεση για αυτό όμως, σημείωσε, θα είναι να έχει επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού των σχεδόν 14 εκατομμυρίων πολιτών που υπάγονται στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας, δηλαδή οι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής, οι άνω των 80 ετών και οι εξαιρετικά ευπαθείς πολίτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων οι 650.000 είναι άνω των 80 ετών, ένα ποσοστό 23% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στην Αγγλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ