ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστρέφει σήμερα από τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας η κυπριακή αποστολή

Μετά από μία και πλέον εβδομάδα συνεχούς δράσης

ΚΥΠΕ

Μετά από μία και πλέον εβδομάδα συνεχούς δράσης στα πύρινα μέτωπα της Αττικής και της Εύβοιας, επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο η κυπριακή αποστολή, αποτελούμενη από στελέχη και εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκπροσώπου Τύπου της Πολιτικής Αμυνας Ολύβιας Μιχαηλίδου, όλα τα μέλη της αποστολής, τα οποία, παραμένοντας πιστά στο καθήκον που τους ανατέθηκε, επέδειξαν απαράμιλλο ζήλο, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση. Παράλληλα, "είναι με αισθήματα υπερηφάνειας που απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους", είπε, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο της προσπάθειας, σε ό,τι αφορά την Πολιτική Άμυνα, ήταν οι εθελοντές της Δύναμης, οι οποίοι ως ενεργά κύτταρα της κοινωνίας έδωσαν για ακόμα μια φορά ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες κοινωνικής προσφοράς και υπευθυνότητας. "Ο εθελοντισμός λειτούργησε και πάλι ως μέσο ενδυνάμωσης της κρατικής μηχανής και σφυρηλάτησης της κοινωνικής αλληλεγγύης", είπε.

Τόνισε ότι όλα τα μέλη της αποστολής κλήθηκαν να ανταποκριθούν κάτω από πρωτόγνωρες, αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. "Η 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας, η οποία δρούσε συντεταγμένα με την 20μελή ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και η ομάδα χειριστών των πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών, έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους και συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάσβεση εστιών και στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων".

Αξιοποιώντας κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους και σε άριστο συντονισμό με τους Ελλαδίτες συναδέλφους τους, δραστηριοποιήθηκαν, υπό συνθήκες καύσωνα, σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα, είπε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντς ότι επιχείρησαν σε δύσβατες και απόκρημνες περιοχές, καταφέρνοντας να ανακόψουν με επιτυχία μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων, προτού αυτές επεκταθούν.

Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών για την αγαστή συνεργασία τους, αλλά και το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος για όλη τη στήριξη που τους παρείχε. "Την ίδια στιγμή εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τις αρμόδιες ελλαδικές αρχές και σε όλους τους πληγέντες", συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση