ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί το Instagram κρύβει τα like

Tα like και οι καρδιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή αρνητικών συναισθημάτων

Kathimerini.gr

Χρήστες του Instagam έλαβαν την ειδοποίηση πως μπορούν να κρύβουν τα «like» στις δημοσιεύσεις τους, αλλά και να επιλέξουν να μην βλέπουν τις αντιδράσεις «μου αρέσει» σε αναρτήσεις τρίτων.

Η Facebook ενσωμάτωσε αυτή τη νέα ρύθμιση στη δημοφιλή πλατφόρμα για την ανάρτηση φωτογραφιών, καθώς τα like και οι καρδιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή αρνητικών συναισθημάτων, αφού πρόκειται για έναν ύπουλο τρόπο «μέτρησης» της δημοτικότητας του καθενός στα social media.

Πριν από περίπου έναν μήνα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε δοκιμαστικά, δίνοντας την επιλογή σε -τυχαία επιλεγμένους- χρήστες του Instagram, να κρύβουν τον αριθμό των θετικών αντιδράσεων που λαμβάνουν.

Τα σχόλια θα εξακολουθούν να είναι ορατά, είχε επισημάνει ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων. Απλώς δεν θα φαίνονται τα «μου αρέσει».

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά, που οι χρήστες του Instagram δεν θα βλέπουν τα «like» κάτω από φωτογραφικά στιγμιότυπα. Πριν από δύο χρόνια και χωρίς τη δυνατότητα επιλογής, το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε λανσάρει το «μέτρο» ως υποχρεωτικό. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μία μερίδα, κυρίως από influencers.

Στο προηγούμενο διάστημα η Facebook είχε επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. Πλέον, σύμφωνα με την ίδια, είναι σε θέση να σχεδιάσει εκ νέου τη δυνατότητα απόκρυψης των «μου αρέσει», έχοντας μελετήσει τα σχόλια από την προηγούμενη δοκιμή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Λευκός Οίκος στηρίζει την οριστική απαγόρευση της δημοφιλούς πλατφόρμας που προωθεί το Κογκρέσο
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  SOCIAL
Επιδημία είχε ξεσπάσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει εξαιτίας μίμησης δημοφιλών στην πλατφόρμα μορφασμών
 |  SOCIAL