ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H συγκινητική αναφορά της βασίλισσας στον Φίλιππο

Η δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ για τον σύζυγό της που έφυγε από την ζωή

must.com.cy

Μπορεί η 95χρονη μονάρχης να ακύρωσε το ταξίδι της στη Γλασκώβη για τη διάσκεψη COP26, καθώς οι γιατροί της πρότιναν να ξεκουραστεί, ωστόσο η ίδια θέλησε να κάνει την παρουσία της αισθητή μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στη δεξίωση που παρατέθηκε στους αρχηγούς κρατών.

Αναφερόμενη στην προστασία του περιβάλλοντος, η βασίλισσα τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν πολύ σημαντικό για τον σύζυγό της που έφυγε από την ζωή και έπειτα, αναφέρθηκε σε κάτι που είχε πει ο σύζυγός της το 1969, ενώ η κάμερα έκανε ζουμ στη φωτογραφία του.

«Είχε πει ότι αν η παγκόσμια μόλυνση δεν είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή, είναι σίγουρο ότι θα γίνει ολοένα πιο αφόρητη σύντομα. Αν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, όλα τα άλλα προβλήματα θα ωχριούν» υποστήριξε η βασίλισσα Ελισάβετ και πρόσθεσε πόσο περήφανη είναι για τον γιο και τον εγγονό της, που με το έργο τους συνεχίζουν τον ρόλο του συζύγου της για την προστασία του πλανήτη.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη για εκείνους», τόνισε μιλώντας για τον Κάρολο και τον William... ενώ εντύπωση έκανε που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην δράση του Harry.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Πέρα από αυτά, μιλώντας στους ηγέτες η βασίλισσα επισήμανε πως η κληρονομιά αυτής της συνόδου θα είναι ουσιαστικά οι ίδιοι καθώς «δεν έχασαν την ευκαιρία, που απάντησαν στο κάλεσμα των μελλοντικών γενιών, που έφυγαν ως κοινότητα εθνών με αποφασιστικότητα, επιθυμία και σχέδιο για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση