ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συντονισμένη εκστρατεία μίσους κατά των Sussexes;

Τελικά είναι οι δύο του τα πιο μισητά άτομα στην Βρετανία;

must.com.cy

Μπορεί διαρκώς να ακούμε ότι η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry από την μέρα που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις βασιλικές τους υποχρεώσεις έχουν γίνει τα πιο μισητά πρόσωπα στην Βρετανία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού βάση μιας ανάλυσης στατιστικών στοιχείων φαίνεται ξεκάθαρα πως μονάχα μια μερίδα ανθρώπων τους ασκεί σχόλια μίσους.

Πιο συγκεκριμένα, βάση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάλυση διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων μίσους στο Twitter που απευθύνονται στον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό της Meghan Markle προέρχονται από μικρό αριθμό λογαριασμών - υποδεικνύοντας μια συντονισμένη εκστρατεία.

Η ανάλυση της πλατφόρμας Bot Sentinel αναφέρει ότι μόνο 83 λογαριασμοί ήταν πίσω από το 70% όλων των tweets παρενοχλητικού χαρακτήρα που όπως ανακαλύπτεται, στόχευαν το ζευγάρι, ιδιαίτερα τη Meghan Markle.

«Από τότε που ο Harry και η Meghan, δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη βασιλική ζωή τον Ιανουάριο του 2020, έχει αυξηθεί η παραπληροφόρηση και η στοχευμένη παρενόχληση με στόχο το ζευγάρι στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα τη δούκισσα» τονίζεται στην 13σελιδη αναφορά.

«Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι ένας σχετικά μικρός αριθμός λογαριασμών δημιουργήθηκε κατά των Harry και Meghan, και διέδιδε το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου μίσους στο Twitter. Ωστόσο, οι αρχικοί λογαριασμοί είχαν βοήθεια που επέτρεψε να επαναφέρεται περιεχόμενο και να κοινοποιείται από λογαριασμούς με μεγάλο αριθμό ακόλουθων» αναφέρεται.

Να σημειώσουμε ότι η ανάλυση της Bot Sentinel ανέφερε ότι σε δείγμα περίπου 114.000 tweets για το βασιλικό ζεύγος, υπήρχαν 55 σελίδες που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά ως λογαριασμοί μίσους και 28 δευτερεύοντες λογαριασμοί μίσους. Οι λογαριασμοί είχαν συνολικά σχεδόν 190.000 ακόλουθους και δυνητικά έφτασαν τα 17 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα, διευκρινίζεται στην έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση