ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «ανάκριση» του Καρόλου για το δυστύχημα της Diana

Nέες αποκαλύψεις από πρώην επικεφαλή της βρετανικής αστυνομίας

must.com.cy

Το σημείωμα που είχε γράψει η Diana, ισχυριζόμενη πως σχεδίαζε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της, οδήγησαν την Βρετανική αστυνομία στην ανάκριση του Καρόλου, ως μάρτυρας, από την στιγμή που ήταν ο σύζυγος της.

Ένα κρίσιμο μέρος της έρευνας ήταν στο σημείο του σημειώματος της πριγκίπισσας που αναφέρεται στο θάνατο της, προβλέποντας ότι θα πεθάνει λόγω «αστοχίας του φρένου και σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι», ώστε ο πρίγκιπας Κάρολος να μπορέσει να παντρευτεί την πρώην νταντά των παιδιών τους, την Τίγκι Λέτζε Μπούρκε.

Στο σημείωμά της η Diana πρόσθετε: «Η Καμίλα δεν είναι παρά δόλωμα. Είμαστε υποχείρια αυτού του άνδρα με κάθε έννοια της λέξης».

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ρωτήθηκε από τον λόρδο Stevens ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί η πρώην σύζυγός του είχε γράψει το σημείωμα τον Οκτώβριο του 1995 και το άφησε σε ένα ντουλάπι στο παλάτι του Backingham για τον μπάτλερ της, Πολ Μπαρέλ.

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου έγραψε το σημείωμα αυτό, η 36χρονη τότε πριγκίπισσα Diana, ο σύντροφός της Ντόντι αλ Φαγιέντ και ο οδηγός τους Ενρι Πολ σκοτώθηκαν όταν η Mercedes τους έπεσε σε μία κολόνα σε σήραγγα του Παρισιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση