ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η σημαντικότητα της περιποίησης του λαιμού και πώς να την επιχειρήσετε

Εντάσσουμε την περιποίηση του λαιμού στην ρουτίνα ομορφιάς μας για αυτούς τους λόγους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξέρουμε πολύ καλά πως η περιποίηση του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα... αλλά, το ερώτημα είναι, πόσο σημασία δίνουμε στον λαιμό μας όσο έχει να κάνει με τη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Το δέρμα του λαιμού είναι πολύ πιο λεπτό από αυτό στο πρόσωπό μας, επομένως, η φροντίδα του είναι πολύ σημαντική. Επίσης, δεν υπάρχει υποστήριξη από το κολλαγόνο όπως έχουμε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα οι βλάβες από τις ακτίνες του ήλιου να είναι πολύ χειρότερες. Η ελαστικότητα είναι κάτι που χάνετε αρκετά νωρίς εάν δεν περιποιούμαστε σωστά το λαιμό μας... έτσι τα σημάδια γήρανσης να εμφανίζονται πρόωρα.

Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω
Όταν εφαρμόζετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, είναι λογικό, πολλά προϊόντα να απλωθούν και στο λαιμό σας. Επομένως, όταν απαλλάσσεστε από το μακιγιάζ και τη βρομιά κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να καθαρίζετε και τον λαιμό σας με ειδικό σαπουνάκι και toner. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού όμως, δεν πρέπει να τρίβετε ή να τραβάτε τον λαιμό σας, αλλά να κάνετε απαλές κινήσεις προς τα πάνω.

Αποφύγετε το scrub
Τα απολεπίστηκα προϊόντα είναι πολύ σκληρά για το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή, για το λόγο του ότι είναι πολύ λεπτό .

Μην ψεκάζετε το άρωμά σας στο λαιμό
Ο λαιμός είναι η περιοχή που ψεκάζουμε σχεδόν όλες το άρωμά μας. Ωστόσο, αυτό δεν ωφελεί την περιοχή, εφόσον μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό του δέρματος με αποτέλεσμα να είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Προτιμήστε να ψεκάζετε το άρωμά σας πίσω από τα αυτιά όπου το δέρμα είναι λιγότερο ορατό.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση