ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μελίντα Γκέιτς στο Politico: «Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατανοούν την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία»

Το Gates Foundation συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παγκόσμια διάσκεψη δεσμεύσεων της 4ης Μαΐου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εάν υπάρχει πιθανότητα μιας παγκόσμιας συνεργασίας στον αγώνα κατά του κορωνοϊού τόσο ο Μπιλ, όσο και η Μελίντα Γκέιτς στρέφουν τις ελπίδες τους στην Ευρώπη, γράφει το Politico.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το ζευγάρι ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να παρέμβει και να καλύψει μέσω της παγκόσμιας διάσκεψης δεσμεύσεων τη Δευτέρα, 4η Μαΐου, το κενό ηγεσίας που οι ΗΠΑ έχουν αφήσει.

Σε ότι αφορά την παγκόσμια διάσκεψη δεσμεύσεων, το Gates Foundation συνεργάζεται στενά με την Κομισιόν, με σκοπό την συλλογή 7.5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα και παραγωγή νέων διαγνωστικών τεστ, φαρμάκων και εμβολίων κατά του ιού.

Σε συνέντευξή της στο Politico, η Μελίντα Γκέιτς σημείωσε ότι το Ίδρυμα θεωρεί την Ευρώπη ως το «κλειδί που θα φέρει τους διεθνείς παίκτες στο τραπέζι» και θα εμποδίσει τις πλουσιότερες χώρες να προβάλλουν τις δικές τους ανάγκες έναντι των πιο «μικρών».

«Γι 'αυτό μας βλέπετε να εστιάζουμε στην Ευρώπη», δήλωσε η Γκέιτς. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε μια ειλικρινή παγκόσμια συνεργασία», πρόσθεσε κατά την συνέντευξη της. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι πιστεύει πως οι ηγέτες των 27 «κάνουν ότι καλύτερο μπορούν» δεδομένων των συνθηκών.

Το Politico από τη πλευρά του αναφέρει ότι η διάσκεψη δεσμεύσεων τη Δευτέρα μπορεί να αποδειχθεί ως επί το πλείστων μια απλή «άσκηση δημοσίων σχέσεων από τις Βρυξέλλες».

Ωστόσο, η Μελίντα Γκέιτς ανέφερε ότι ελπίζει πως η Δευτέρα θα οδηγήσει σε μια πιο συνεκτική, παγκόσμια προσέγγιση τόσο από κυβερνήσεις, αλλά και από οργανισμούς υγείας  και φαρμακευτικές εταιρείες, ιδίως όσον αφορά τη δίκαιη διανομή του εμβολίου κατά του ιού, όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

Προέτρεψε επίσης, χώρες οι οποίες ενεργούν μεμονωμένα να αναγνωρίσουν ότι, παρόλο που μπορεί να «λύσουν» το πρόβλημα του ιού εντός των συνόρων τους, θα μπορούσαν να προλάβουν ένα επικείμενο δεύτερο κύμα της νόσου, αν βοηθούσαν ένα «λιγότερο τυχερό κράτος» που ακόμη βρίσκεται στη μάχη κατά της ασθένειας.

«Αν η πανδημία COVID-19 βρίσκεται κάπου, σημαίνει ότι βρίσκεται παντού», τόνισε η Μελίντα Γκέιτς, υπογραμμίζοντας ότι «γι 'αυτό πρέπει να υπάρξει μια παγκόσμια συνεργασία».

Τέλος, η Γκέιτς δήλωσε στο Politico ότι το Gates Foundation, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύει να διαδραματίσει ένα συντονιστικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Σκοπός σημείωσε, είναι η βοήθεια για την διοχέτευση των χρημάτων σε οργανώσεις και εταιρείες, οι οποίες θα επιβλέπουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ή θεραπείας κατά του ιού.

Αναφερόμενη σε μερικές από αυτές τις εταιρείες, η Μελίντα Γκέιτς αναφέρθηκε στο Νορβηγικό «Coalition for Epidemic Preparedness Innovations», στο «Vaccine Alliance» της Γενεύης αλλά και στο «Wellcome Trust», το οποίο εδράζει στο Λονδίνο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση