ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια νοσοκόμα από την California στην πιο σκληρή βάρδια της καριέρας της

Μιλάει στην Guardian για τον κορωνοϊό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μία νοσοκόμα μιλάει στην Guardian για τον κορωνοϊό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και πραγματικά τα λόγια της είναι μαχαίρι στην καρδιά. Η νοσοκόμα της οποίας το όνομα δεν δημοσιεύτηκε γράφει:

«Συχνά εύχομαι οι άνθρωποι να μπορούσαν να γίνουν οι σκιά μου για μια βάρδια και να δουν όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το δωμάτιο της εντατικής. Τον ενήλικο που πάσχει από πόνο στο γόνατο για ένα μήνα, την ηλικιωμένη αδύναμη κυρία με UTI, τους αναζητητές ναρκωτικών και τους ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα χωρίς τα φάρμακά τους.

Σήμερα, θέλω απεγνωσμένα όλοι όσοι προσυπογράφουν μια θεωρία συνωμοσίας ή παραπονιούνται ότι τα καταστήματα και οι παραλίες κλείνουν να μπούν στα παπούτσια μου για μια μέρα.

Το ακούω όλη την ώρα στα ρεπό μου: ότι αυτή η πανδημία είναι απλά μια υπερβολή, ότι ο αριθμός των λοιμώξεων είναι χαμηλός δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη, ότι όλοι πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά και το σχολείο και να σταματήσουμε να κάνουμε λες και είναι χειρότερο από την εποχική γρίπη. Αλλά η δουλειά μου δεν ένιωσε ποτέ όπως αυτή τη στιγμή. Ποτέ.

Σε μια κανονική βάρδια μπορώ εύκολα να διαχειριστώ τη θεραπεία πολλαπλών ασθενών μόνη μου… Τώρα χρειάζονται πολλά άτομα για να κρατήσουν ένα ασθενή με κορωνοϊό ζωντανό.

Σήμερα είμαι παγιδευμένη σε ένα δωμάτιο για μερικές ώρες ως νοσοκόμα για έναν ασθενή με κορωνοϊό, μένω μέσα για να μειώσω τις φορές που μπαινοβγαίνω στον θάλαμο. Μένω ντυμένη διότι δεν διαθέτουμε πολλές στολές και χρειάζομαι μια άλλη νοσοκόμα να μου φέρει τα φάρμακα και τις προμήθειες. Τότε ο ασθενής μου αρχίζει να καταρρέει. Δύο ή τρείς άλλο ιατροί και δουλεύομε για να τον κρατήσουμε στην ζωή. Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ασθενής επιδεινώνεται στο δωμάτιο δίπλα από την πόρτα και ένας άλλο στο τέλος της αίθουσας. Σύντομα, ολόκληρη η λειτουργική μας μονάδα εργάζεται για να σώσει μόνο 3 άτομα. Υπάρχει άλλη μια ντουζίνα με ασθενείς που πρέπει να δούμε και αν έστω και ένας από αυτούς χειροτερεύσει ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει και θα μας πλακώσει.

Η πίεση που ασκεί ο Covid-19 στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι τεράστια. Με κάθε μέρα που περνάμε, εισάγουμε λίγους περισσότερους ασθενείς και θα συνεχίσουν να μένουν στη ΜΕΘ για εβδομάδες. Πολύ σύντομα, θα έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς στην εντατική και πουθενά να τους βάλουμε.

Οι ίδιες σκηνές επικρατούν σε όλη τη χώρα, σε ορισμένα μέρη σε βαθμό πολύ χειρότερο από ότι στο νοσοκομείο μας. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι αγχωμένοι, ανήσυχοι, άρρωστοι και εξαντλημένοι. Δεν λένε ψέματα όταν λένε ότι αυτή η απειλή είναι πραγματική.

Τώρα είναι η ώρα να πιστεύετε στους «υπολογιστές» στις τσέπες σας που ρέουν νέα από όλο τον κόσμο και τις τηλεοπτικές ιστορίες των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που δείχνουν την πραγματικότητα από τα νοσοκομεία. Πιστέψτε ότι αυτός ο αόρατος ιός μπορεί να σας σκοτώσει, ότι σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ότι φτάνει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο χείλος του γκρεμού.»

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση