ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Να εκμεταλλευτούν πλήρως την ευκαιρία στη Γενεύη, καλεί τα μέρη το Παρίσι

«Το μέλλον της Κύπρου πρέπει να είναι εκείνο ενός επανενωμένου και ευημερούντος νησιού, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΚΥΠΕ

Η Γαλλία υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να πραγματοποιήσει από τις 27 έως τις 29 Απριλίου μια άτυπη συνάντηση «5 + 1» στη Γενεύη, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Σε δήλωση, την οποία κοινοποίησε η Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Γαλλία ενθαρρύνει τους εμπλεκόμενους να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτήν την ευκαιρία και να επιδείξουν την πολιτική βούληση και το πνεύμα του συμβιβασμού που απαιτείται, για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους.

Αναφέρει ακόμη ότι μια δίκαιη και διαρκής λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να οδηγεί σε διχοτόμηση του νησιού.

Η Γαλλία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για το πλαίσιο, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βασισμένο σε μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, "προσφέροντας στις δύο κοινότητες πλήρεις εγγυήσεις σχετικά με την πολιτική τους ισότητα".

"Το μέλλον της Κύπρου πρέπει να είναι εκείνο ενός επανενωμένου και ευημερούντος νησιού, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων και της σταθερότητας της περιοχής", αναφέρει ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση