ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:09
 

Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί

Συνεχής ενημέρωση από την «Κ»

Newsroom K

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά της 14:00 οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων. Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, ανέλαβαν σήμερα και επίσημα καθήκοντα.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων. 

Αρχικά οι έντεκα υπουργοί έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε τον διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι αναμένει τη συνεργασία των υπουργών με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις. Τόνισε πως «όπως τα τελευταία πέντε χρόνια βγάλαμε την χώρα απο τα προβλήματα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε για ένα κράτος πρόνοιας που θα στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη».

Μιλώντας εκ μέρους όλων των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ως ημέρα ευγνωμοσύνης που δείχνει ο Πρόεδρος στους υπουργούς. Τόνισε δε ότι γνωρίζουν πως τους περιμένει σκληρή δουλειά. Τέλος, ανέφερε πως «οφείλουμε να αποδείξουμε οτι μπορούμε να παραδώσουμε περισσότερα από όσα παραλάβαμε. Στεκόμαστε μπροστά σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε με ευθύνη». 

Συνεχής ενημέρωση

14:10 Ολοκληρώθηκαν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων

13:52 Ξεκίνησε στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου υγείας από το Γιώργο Παμπορίδη στο Κωνσταντίνο Ιωάννου. Με τον Γιώργο Παμπορίδη να αποχωρεί απο το υπουργείο έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο στην πορεία υλοποίησης και εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Παίρνοντας πρώτα τον λόγο η Γενική Διευθύντρια και απευθυνόμενη προς τον Γιώργο Παμπορίδης σημείωσε ότι αναλαμβάνοντας το υπουργείο κατάφερε να φέρει εις πέρα τους στόχους που είχαν τεθεί με αποκορύφωμα την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ. Συχεχίζουμε το έργο που ξεκίνησες με στόχο να είναι ο ασθενής νικητής.

Παμπορίδης: Δύσκολη η θέση του υπουργού Υγείας

Ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου και την Γενική Διευθύντρια η οποία εργάζεται για ατελείωτες ώρες για διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων του υπουργείου. Απευθυνόμενος στο νέο υπουργό σημείωσε ότι η θέση του υπουργού Υγείας είναι δύσκολη και στο ευχήθηκε καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα.

Ιωάννου: Αναλαμβάνω τη σκυτάλη από ένα πετυχημένο υπουργό

Αναλαμβάνω την σκυτάλη από ένα επιτυχημένο υπουργό. Μέλημα μας μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Μέσα από ομαδικό0τητα και συλλογικότητα μπορούμε να πετύχουμε πολλά

13:00 Από το Παιδείας στο Γεωργίας ο Κώστας Καδής

Ανάλαβε και επίσημα χρέη υπουργού Γεωργίας ο Κώστας Καδής. Το μεσημέρι της Πέμπτης παρέλαβε από τον Νίκο Κουγιάλη το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου.

12:47 Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Μεταφορών - Αναλαμβάνει η νέα υφυπουργός Ναυτιλίας

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε η παράδοση σκυτάλης στο υπουργείο Μεταφορών από τον απερχόμενο υπουργό Μάριο Δημητριάδη στην νέα υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου αλλά και στη νέα υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έκδηλη για τον απερχόμενο Υπουργό Μάριο Δημητριάδη ο οποίος ευχαριστώντας τους συνεργάτες του στο υπουργείο είπε ότι αφήνει ένα κομμάτι από την ψυχή του. Απευθυνόμενος στην υφυπουργό ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τις ικανότητες που διαθέτει και τις οποίες έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, θα φέρει εις πέρας τους στόχους και τις προκλήσεις στον χώρο της ναυτιλίας.

«Η σύσταση υφυπουργείου είναι ισχυρή ένδειξη της θέλησης της κυβέρνησης για θωράκιση της και αξιοποίηση των ευκαιριών στον τομέα της ναυτιλίας» επισήμανε στις πρώτες της δηλώσεις ως υφυπουργός η κ. Πηλείδου. εξήρε το έργο του τμήματος εμπορικής Ναυτιλίας και υπογράμμισε ότι θα κάνει το παν για να γίνει πλέον υφυπουργείο. Προσβλέπω, ανέφερε τέλος σε εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους λειτουργούς του τμήματος.

Ακολούθησε η παράδοση σκυτάλης στην νέα Υπουργό μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου η οποία διαβεβαίωσε ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της νέας της θέσης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου. Παρά τις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την συνεργασία όλων θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεγάλη τιμή να την επιλέξει στο αξίωμα του υπουργού και εξέφρασε την ελπίδα να φανεί αντάξια στο ρόλο που της έχει ανατεθεί.

Δημητριάδης: Άφησα ένα κομμάτι της ψυχής μου

Η σημερινή είναι η τελευταία μέρα του Μάριου Δημητριάδη στο Υπουργείο Μεταφορών. Ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον γενικό διευθυντή του υπουργείου το ΤΕΝ κι την αρχή Λιμένων και τον καθε λειτουργό του υπουργείου ονομαστικά. Ευχαριστησε παράλληλα τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την ευκαιρία που του έδωσε πριν από πέντε χρόνια παρά το ότι δεν είχε την εμπειρία ενός τέτοιου ρόλου, όπως ο ίδιος ανέφερε. «Το έργο μου θα το κρινει η κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης. «Η απόφαση μου να μην συνεχίσω ήταν συνειδητή. Πιστεύω στην ανανέωση της πολιτικής ηγεσίας και σίγουρα η εξουσία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός» υπογράμμισε. Απευθυνόμενος στη Βασιλική Αναστασιάδου της συνέστησε επιμονή και υπομονή.

«Ηγεισαι ενός υπουργείου με πολλές και πολυσχιδείς απαιτήσεις αλλά και εξαιρετικούς συνεργάτες» ανέφερε. Έπλεξε το εγκώμιο της νέας υπουργού για την οποία όπως ανέφερε η πορεία της ως διευθύντρια της Βουλής και η ποιότητα του χαρακτήρα της είναι απόδειξη ότι θα τα καταφέρει στα νέα της καθήκοντα. Ως εξαιρετικό Υπουργό χαρακτήρισε τον Μάριο Δημητριάδη η κα Αναστασιάδου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

12:37 Κασουλίδης: Αισθάνομαι υπερήφανος, νιώθω πως πρόκειται για ενδοοικογενειακή υπόθεση

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εξωτερικών, ο Ιωάννης Κασουλίδης, καλωσόρισε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, δηλώνοντας πως νιώθει ότι πρόκειται για ενδοοικογενειακή υπόθεση. Πρόσθεσε δε ότι αισθάνεται υπερήφανος γιατί παραδίδει στον νέο υπουργό τον καιρό που διορίστηκε σαν ακόλουθος.

«Ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως έχοντας την εμπειρία να παραλάβω και να παραδίδω υπουργεία αυτή τη φορά νιώθω πως πρόκειται για ενδοοικογενειακή υπόθεση. Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί παραδίδω στον νέο υπουργό σκεφτόμενος τον καιρό που διορίστηκε σαν ακόλουθος. Περνούσε απ' το γραφείο μου με ίδεες που πριόνιζαν το μέλλον του. Για δεχτώ να γίνω ΥΠΕΞ, είπα τότε, αν εκείνος αποδεχόταν να έρθει στο γραφείο ως διευθυντής. Ο δρόμος άνοιξε εκεί για να κερδίσει την προσοχή του προέδρου Αναστασιαδη. Ούτε ο Νίκος Χριστοδουλιδης θα ήταν σημερα ΥΠΕΞ ούτε εγώ αν δεν περνούσαμε απο τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Έρχεται σαν έτοιμος απο Καιρό με πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος πως θα καθοδηγήσει το υπουργείο αλλα αυτο θα παράξει και αλλα επιτεύγματα. Αγαπητέ Νίκο, καλή επιτυχία με Τη συμπαράσταση όλων. Η συλλογική δουλειά είναι ενα απο τα μυστικά επιτυχίας του υπουργείου».

Χριστοδουλίδης: Παίρνω τη σκυτάλη από ένα πρωταθλητή του ήθους

«Είναι με συγκίνηση που επιστρέφω στο ΥΠΕΞ για να αναλώθηκε τη θέση. Βαραίνει στη ζυγαριά το συναίσθημα του χρέους από την πρώτη στιγμή που μου εμπιστεύθηκε ο πρόεδρος τη θέση. Μεγαλύτερη η συγκίνηση γιατί παίρνω σκυτάλη από έναν πρωταθλητή του ήθους

Τον ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από τη συνεργασία μας έμαθα όσα δεν Μαθαίνονται σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ο Ιωάννης Κασουλίδης τίμησε το υπουργείο και την πολιτική ζωή του τόπου. Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι παραδέχονται το γεγονός πως ο Ιωάννης Κασουλίδης ξεχωρίζει. Έχει τιμήσει την Κύπρο αποκομίζοντας όφελη για την πατρίδα.

Γνωρίζω τις θυσίες και τις δυσκολίες των διπλωματών για να εκπροσωπείται η κυπρος στο εξωτερικό. Υπάρχουν προκλήσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Τις επόμενες ημέρες θα συζητήσουμε πιο συγκεκριμένα για τους στόχους της πενταετίας. Κύριε κασουλιδη σημερα δεν αποχαιρετίζομαστε.

Λεμε εις το επανιδείν».

12:21 Έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Κασουλίδης-Χριστοδουλίδης είχαν συνεργασία τις προηγούμενες μέρες για τα θέματα του υπουργείου Εξωτερικών. Το πρώτο ταξίδι του νέου ΥΠΕΞ θα είναι στην Αθήνα, όπου αναμένεται να εχει συνάντηση με τον έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και εκεί θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα των δυο χωρών

12:15 Από τον Κώστα Καδή, στον Κώστα Χαμπιαούρη

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Κώστα Καδή στον Κώστα Χαμπιαούρη. Ο νέος υπουργός παιδείας φαίνεται να είναι γνώστης του αντικειμένου καθώς υπηρετεί την εκπαίδευση εδώ και 32 χρόνια από διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αρχικά τον λόγο πήρε η Γενική Διευθυντρία η οποία τόνισε ότι ο Κώστας Καδής συνέδεσε το όνομα του με τις μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Καδής: Φεύγω ήσυχος με τη συνείδησή μου

Με πολύ συγκίνηση αποχωρώ από το υπουργείο. Τα τελευταία χρόνια ήταν χρόνια παραγωγής εργού μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παράλληλα ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους στο υπουργείο. Φεύγω ήσυχος με την συνείδηση μου γιατι οτι εκανα το εκανά για το καλό των παιδιών μας. Παραίνεση στα στελέχη του υπουργείου Παιδείας να στηρίξουν τον νέο υπουργό.

Χαμπιαούρης: Θα δουλεύψουμε για το καλό των παιδιών μας

ζήσαμε μαζί με τον Κώστα Καδή το δύσκολο έργο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Έχω αναλώσει 32 έτη σε αυτό το χώρο και πιστεύω ότι γνωρίζω τα τεκταινόμενα στο χώρο. Θα δουλέψουμε για το καλό των παιδιών μας για να πετύχει η μεταρρύθμιση. Θα είμαι ένας από εσάς για να δουλέψουμε για να πάει μπροστά η εκπαίδευση.

12:00 Παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΑΜ ο Σάββας Αγγελίδης

Τον νέο Υπουργό Άμυνας υποδέχθηκε στο ΥΠΑΜ ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Φυτιρής. Στη συνέχεια ο ΥΠΑΜ Σάββας Αγγελίδης ανέβηκε στο 4ο όροφο του Υπουργείου όπου συναντήθηκε με τον απερχόμενο Υπουργό Χριστόφορος Φωκαϊδη. Τον Χριστόφορο Φωκαϊδη αποχαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ. Αναφορές την περίοδο ανάληψης καθηκόντων σε μια δύσκολη περίοδο για το υπουργείο απο τον θάνατο του Τάσου Μητσοπούλου. Ο κ. Μαλλικίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν από τον απερχόμενο Υπουργό. Μετατροπή της ΕΦ σε επαγγελματικό στρατό. Μεταστέγαση του ΥΠΑΜ σε νέο κτίριο. Στη συνέχεια ο κ. Μαλλικίδης υποδέχθηκε το νέο Υπουργό Άμυνας τονίζοντας οτι αναλαμβάνει καθήκοντα σε δύσκολες ώρες ενεκα των τουρκικών απειλών. Η συνέχιση της προσπάθειας πρέπει να συνεχιστεί, ειπε. Το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ θα σας συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο σας ειπε στον νέο Υπουργό ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου.

Ο απερχόμενος Υπουργός καλοσωρίζοντας τον νέο Υπουργό αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα με τον ξαφνικό θάνατο του Τάσου Μητσοπούλου αλλα και την οικονομική κρίση.

Αγαπητοί συνεργάτες έτσι ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του ο Σάββας Αγγελίδης. Ο νέος Υπουργός χαιρέτησε το προσωπικό της ΕΦ και του ΥΠΑΜ. Ο νέος Υπουργός ζήτησε απ' όλους να εργαστούν με ζήλο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας ειπε. Ζήτησε δουλειά και λίγα λόγια.Ευχαρίστησε τον Προεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο του. Ο κ. Αγγελίδης ζητησε απο τον προκάτοχο του τη συνεργασία του λέγοντας με νόημα πως θα του παράδοση ενα φύλλο πορείας με ανοιχτή ημερομηνία.

Ο Υπουργός Άμυνας όρισε ως διευθυντή του Επιτελικού του Γραφείου τον Πλοίαρχο και Διοικητή του ΚΣΕΔ Κωνσταντίνο Φυτιρη

11:45 Ο Μιχάλης Σοφοκλέους αφήνει τη θέση του Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου, την οποία αναλαμβάνει ο Πέτρος Δημητρίου

11:30 Αναλαμβάνουν επίσημα καθήκοντα ο Πρόδρομος Προδρόμου και η Κλέλια Βασιλείου

Χριστοδουλίδης: Από όλους είχα κάτι να μάθω και αυτή είναι η κληρονομιά για τη συνέχεια

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω το αγαπητό Πρόδρομο Προδρόμου μαζί με την Κλέλια που αναλαμβάνουν τις θέσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου αντίστοιχα.

Αγαπητέ Πρόδρομε σε καλωσορίζω. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεργάτες. Αποχωρώ από τη θέση. Βαθύτατα ευγνωμονώ τον Πρόεδρο, δεν ανέμενα ποτέ τέτοιου βαθμού συνεργασία. Εκτιμώ βαθύτατα αυτή τη συνεργασία. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από το γραφείο του Προέδρου και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, καθώς επίσης και τους δημοσιογράφους για την άριστη συνεργασία.

Αυτά τα 4 χρόνια αναπτύξαμε μια άριστη σχέση με όλους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Βίκτωρα, με τον οποίο αναπτύξαμε μια ιδιαίτερη σχέση συνεργασίας και φιλίας. Οφείλω πάρα πολλά στο Βίκτωρα. Ευχαριστώ ξεχωριστά την Ριανα, η οποία ήταν η συνεργάτης μου, παντού και πάντα, 24 ώρες το 24ωρο.

Θερμές ευχαριστίες στις ιδιαιτέρες του γραφείου μου, όπως και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, για την καθημερινή μας συνεργασία.

Από όλους είχα κάτι να μάθω και αυτή είναι η κληρονομιά για τη συνέχεια

Κλέλια και Πρόδρομε καλωσορίσατε και καλή επιτυχία.

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Εργαστήκαμε ατέλειωτες ώρες, και είχαμε καλά αποτελέσματα για την Κύπρο

Δουλέψαμε σκληρά, πολλές, ατέλειωτες ώρες, με όλους τους συνεργάτες εδώ στο Προεδρικό, με τον Χρίστο Στυλιανίδη στην αρχή, και ακολούθως με τον εξαίρετο και αδελφικό πλέον φίλο μου Νίκο Χριστοδουλίδη, με τους διευθυντές του γραφείου του Προέδρου, σε κρίσιμες στιγμές, αλλά και με όλους τους Υπουργούς, και τα αποτελέσματα νομίζω ότι ήταν καλά για τη χώρα. Μια χώρα πάει μπροστά αν έχει Δημοκρατία.

Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Τύπου, και μαζί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δεν είπαμε κάτι ποτέ που δεν ήταν αλήθεια. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τις γραμματείς. Ευχαριστώ τη Ριάνα, γιατί οφείλουμε σε αυτήν την παραγωγικότητά μας, εμένα και του Νίκου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον Πρόδρομο και την Κλέλια.

Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω, πως θα είμαι πάντα δίπλα σε όλους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με χρειαστούν.

10:45 Στις 11:30 ξεκινούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία

Αρχή γίνεται στις 11:30 με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να παραδίσει στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου. Ακολούθως στις 11:45 θα αναλάβει καθήκοντα ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου, Πέτρος Δημητρίου. Και οι δύο τελετές θα πραγματοποιηθοπύν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.

Στις 12:00 το μεσημέρι, ο Σάββας Αγγελίδης θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας από τον Χριστόφορο Φωκαΐδη, ενώ την ίδια ώρα ο Κώστας Καδής θα παραδώσει στον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12:30 ο Ιωάννης Κασουλίδης, παραδίδει τη θέση του στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου αναλαμβάνει καθήκοντα στις 12:30 στο υπουργείο Μεταφορών. Ένα τέταρτο αργότερα, στις 12:45 ο Μάριος Δημητριάδης θα παραδώσει στη Βασιλική Αναστασιάδου.

Ο Κώστας Καδής, μεταφέρεται στο υπουργείο Γεωργίας, και παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο στη 13:00 το μεσημέρι, ενώ ο Γιώργος Παμπορίδης αποχωρεί από το υπουργείο Υγείας, και δίνει τη θέση του στον Κωνσταντίνο Ιωάννου στη 13:45.

10:30 Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως είναι μεγάλη ευθύνη αλλά και τιμή που του δίνεται από τον Πρόεδρο για να αναλάβει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
«Ευθύνη να είμαι η φωνή μιας διακυβέρνησης η οποία έχει πετύχει το να επανεκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρή εντολή από τους Κύπριους πολίτες», είπε.

10:15 Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπουργούς

09:45 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας

09:40 Η τελετή διαβεβαίωσης έχει ολοκληρωθεί με τη φωτογράφηση του υπουργικού συμβουλίου στα σκαλιά της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου

09:35 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι υπουργοί, και οι αξιωματούχοι κατευθύνονται στον αδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ' για κατάθεση στεφάνου

09:30 Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης

09:23 Στο βήμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους όλων των υπουργών

«Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Σας συγχαίρω θερμά για την επανεκλογή σας και η ισχυρή εντολή που πήρατε. Σήμερα είναι μέρα ευγνωμοσύνης για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στο έπακρο ως πρώτοι των πρώτων. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως προς τη φειδώ για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία. Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως οτι δεν χωρούν διακρίσεις και ερασιτεχνισμοί. Πρέπει να βάλουμε μπροστά το κοινό συμφέρον. Όταν στις μέρες μας αποφασίζεις να δεκτείς μία θέση όπως αυτή του ΥΠΕΞ γνωρίζεις οτι η ευθύνη είναι μεγάλη. Κριτής σου είναι μια καλά ενημερωμένη μερίδα της κοινωνίας. Οφείλουμε να αποδείξουμε οτι μπορούμε να παραδώσουμε περισσότερα από όσα παραλάβαμε. Στεκόμαστε μπροστά σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε με ευθύνη»

09:20 Αναστασιάδης: Θα συνεχίσουμε για ένα κράτος πρόνοιας

«Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αποφάσισα να σας διορίσω στο Υπουργικό Συμβούλιο και τα άλλα αξιώματα. Ο διορισμός σας έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις σας, το νεαρό της ηλικίας σας και το ήθος σας. Αναμένω τη συνεργασία σας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις. Όπως τα τελευταία πέντε χρόνια βγάλαμε την χώρα απο τα προβλήματα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε για ένα κράτος πρόνοιας που θα στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη. Θα συνεχίσουμε τις ρυθμίσεις της κοινωνικής πολιτικής την υλοποίηση τπυ ΓεΣΥ την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τη βελτίωση του ΕΕΕ. Την ίδια ώρα μένουμε προσηλωμένοι στη διαφάνεια και στη μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά. Ολοκληρώνοντας να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όσους αναλαμβάνουν για πρώτη φορά και όσοι θα συνεχίσουν απο άλλο πόστο. Είστε όλοι καταξιωμένες προσωπικότητες στην κοινωνία. Σας ευχαριστώ σας συγχαίρω και εύχομαι καλή δουλειά».

09:15 Ο Πρόεδρος παρέδωσε τον διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόδρομος Προδρόμους

Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου

Υφυπουργός παρά τω προέδρω - Βασίλης Πάλμας

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου

Διευθυντής Γραφείου Προέδρου: Πέτρος Δημητρίου

Επίτροπος Ανθρωπιστικών: Φώτης Φωτίου

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου

Επίτροπος Εθελοντισμού: Γιαννάκης Γιαννάκη

Επίτροπος Ισότητας Φύλου: Ιωσηφίνα Αντωνίου

09:10 Ένας - ένας οι υπουργοί προσέρχονται και δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων

Χάρης Γεωργιάδης - υπουργός Οικονομικών

Σάββας Αγγελίδης - υπουργός Άμυνας

Κώστας Χαμπιαούρης - υπουργός Παιδείας

Βασιλική Αναστασιάδου - υπουργός Συγκοινωνιών

Γιώργος Λακκοτρύπης - υπουργός Ενέργειας

Κώστας Καδής - υπουργός Γεωργίας

Ζέτα Αιμιλιανίδου – υπουργός Εργασίας

Ιωνάς Νικολάου – υπουργός Δικαιοσύνης

Κωνσταντίνος Ιωάννου – υπουργός Υγείας

Κωνσταντίνος Πετρίδης - υπουργός Εσωτερικών

09:07 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκινά τη νόμιμη διαβεβαίωση ως υπουργός Εξωτερικών

09:05 Ο Πρόεδρος έχει προσέλθει στην αίθουσα

09:03 Στην τελετή διαβεβαίωσης βρίσκονται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Από πλευράς των κομμάτων έχουν προσέλθει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Μαρίνος Μουσιούττας εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο κ. Παλλίκαρος εκ μέρους της Αλληλεγγύης.

08:55 Το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται ήδη στη θέση του για τη διαδικασία

08:50 Οι κρατικοί αξιωματούχοι δέχονται τις υποδείξεις του υπεύθυνου πρωτοκόλου για την τελετή διαβεβαίωσης

08:40 Στο προεδρικό μέγαρο καταφθάνουν υπουργοί και οι οικογένειες τους για την τελετή διαβεβαίωσης

Προηγούμενη ενημέρωση

Κατά την τελετή θα ανακοινώνονται, με σειρά πρωτοκόλλου του Υπουργικού Συμβουλίου, τα ονόματα των Υπουργών, οι οποίοι θα δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως θα υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

Μετά τη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραδώσει τον διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους: Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Επίτροπο Προεδρίας, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Επίτροπο Ισότητας των Φύλων.

Μετά την παράδοση των διορισμών θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιφώνηση από τoν Υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκ μέρους των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ' που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί θα επιστρέψουν στην είσοδο του Μεγάρου για τη λήψη οικογενειακής φωτογραφίας.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας. Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής ως ακολούθως:

11:30 π.μ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Αίθουσα εκδηλώσεων Προεδρικού Μεγάρου).

11:45 π.μ. Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (Αίθουσα εκδηλώσεων Προεδρικού Μεγάρου).

12:00 μ.μ. Υπουργός Άμυνας (Υπουργείο Άμυνας).

12:00 μ.μ Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού).

12:30 μ.μ. Υπουργός Εξωτερικών (Υπουργείο Εξωτερικών).

12:30 μ.μ. Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων).

12:45 μ.μ. Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων).

13:00 μ.μ. Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος).

13:45 μ.μ. Υπουργός Υγείας (Υπουργείο Υγείας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X