ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Χαμηλότερες οι πληρότητες του Αυγούστου από τα προηγούμενα έτη

Η Τουρκία αποτελεί έναν ανταγωνισμό εξαιρετικά δύσκολο για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

ΚΥΠΕ

Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι πληρότητες του φετινού Αυγούστου από τον Αύγουστο της περσινής και προπέρσινης χρονιάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτό που θα πρέπει να συνυπολογισθεί είναι ότι από την στιγμή που οι ξενοδόχοι είχαν εντοπίσει την χαμηλότερη ροή των κρατήσεων προς την Πάφο και γενικά προς την Κύπρο, οι πλείστοι εξ αυτών, έσπευσαν να δώσουν επιπρόσθετες χαμηλότερες τιμές,ούτως ώστε ,να μειώσουν την πτώση στην πληρότητα.

Κάνοντας μια ανάλυση. ο κ. Μιχαηλίδης, είπε πως για να χαρακτηριστεί μια πληρότητα του Αυγούστου ικανοποιητική θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι χαμηλότερες τιμές αλλά και το χαμηλότερο ακόμη εισόδημα του φετινού Αυγούστου σε σχέση με του αντίστοιχου προηγούμενου Αυγούστου,δηλώνοντας πως αυτό το σχόλιο ισχύει για όλους του μήνες του 2019.

Όπως εξήγησε, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ όταν έχουμε χαμηλότερο εισόδημα και ψηλότερα λειτουργικά κόστη η κερδοφορία στην τουριστική βιομηχανία θα είναι κατ’ αναλογία πιο χαμηλή από ό,τι θα μπορούσε να ήταν.

Χαμηλότερη πληρότητα, χαμηλότερες τιμές ίσον (=) χαμηλότερο εισόδημα και ψηλότερα κόστη ακόμη πιο χαμηλή κερδοφορία, συμπλήρωσε .

Ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε πως αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει το έργο της τουριστικής βιομηχανίας αλλά δεν αποτρέπει τους ξενοδόχους για συνέχιση της προσπάθειας με σκοπό την βελτίωση των πληροτήτων .

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό εντός της Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου αλλά και στην αυξανόμενη τάση τουριστικού ρεύματος που επιλέγει να μένει σε μη αδειούχα καταλύματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις επαύλεις και στα διαμερίσματα που ενοικιάζονται μέσω διαφόρων πλατφορμών στο διαδίκτυο χωρίς αυτοί να πληρώνουν τέλη στους δήμους και φόρους, αλλά και να πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγείας που χαρακτηρίζονται υψίστης σημασίας.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό εκτός Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως έχουμε μια Τουρκία που μπορεί να προσφέρει τουριστικά πακέτα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές διότι υπάρχει μια τουρκική λίρα που έχει διολισθήσει .

Το τουρκικό κράτος συνέχισε, επιχορηγεί πολλές πτυχές του τουριστικού πακέτου ξεκινώντας από αεροπορικές πτήσεις , από αεροδρόμια και τα λοιπά. Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου η Τουρκία αποτελεί έναν ανταγωνισμό εξαιρετικά δύσκολο για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην Τυνησία και στο Μαρόκο ως ανταγωνιστικό προορισμό στο κυπριακό προϊόν, αλλά και στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Μεσογείου όπως την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία κτλ που είναι ανταγωνιστικές περιοχές εξαιτίας και των πολλών πτήσεων σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές από τις κύριες αγορές και το Ηνωμένο Βασίλειο προς αυτούς τους προορισμούς.

Τα εμπόδια και οι προκλήσεις είναι πολλές και εντός και εκτός της χώρας μας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση