ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιος είναι ο «Βίκινγκ» εισβολέας στο Καπιτώλιο

Ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon, εν ονόματι  Jake Angeli, ο οποίος έχει μακρά δράση στο όλο "κίνημα", είναι ένας από τους οπαδούς του Τραμπ που φωτογραφήθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη (6/1). Οι φωτογραφίες του ως άλλος Βίκινγκ κάνουν το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με το AZCentral, ο άνδρας συμμετείχε σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το Καπιτώλιο, από το 2019 μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Τραμπ.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κυκλοφορεί ντυμένος ως άλλος Βίκινγκ, για να τραβήξει την προσοχή, ώστε να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του Q στον έξω κόσμο.

Τι είναι το QAnon 

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το κίνημα QAnon είναι "μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που ισχυρίζεται ότι μια σειρά από παιδόφιλους που λατρεύουν τον Σατανά και που λειτουργούν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών συνωμοτεί εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους αντιμάχεται, ενώ το παραπάνω σκηνικό θα οδηγήσει τελικώς σε μια "Ημέρα της Κρίσης" η οποία θα συνοδευτεί "με τη μαζική σύλληψη δημοσιογράφων και πολιτικών". Στην επόμενη πρόταση του λήμματος αναφέρεται το εξής: "Κανένα μέρος της θεωρίας δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα".

Η πρώτη εμφάνιση του σκληρού πυρήνα συνωμοσιολόγων έγινε τον Οκτώβρη του 2017 στο 4chan, από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία "Q Clearance Patriot".

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έχουν ανασταλεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ