ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι σκέψεις του Νίκαρου, ο αγχωμένος πρίγκιπας και ο φοβισμένος Συλλούρης

= ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Έτοιμος για ουσιαστική διαπραγμάτευση και για προώθηση όρων από την πλευρά μας πάει ο Νίκαρος στη συνάντηση με τον Μουσταφά τη Μεγάλη Τρίτη». Αυτά μου ανέφερε πηγή μου που επισκέπτεται συχνά τον Λόφο της Εξουσίας και γνωρίζει πολλά για το πρόγραμμα και τις... διαθέσεις του Νίκαρου. 

«Εγώ θεωρώ πως πάει αποφασισμένος να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων και να προειδοποιήσει πως εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ δεν θα υπάρξει συνέχεια στις διαπραγματεύσεις» μου είπε και πρόβλεψε ότι «θα θέσει και το θέμα της απαγόρευσης του εσπερινού στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό».
Όπως μου είπε με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων ο Νίκαρος «δεν πρόκειται να χαριστεί ούτε στον Μουσταφά ούτε στον Ερντογάν» και θα ζητήσει ανταλλάγματα χωρίς να αποκλείεται «να επιστρατεύσει και την πρόταση για κατάργηση της σημαίας του ψευδοκράτους που δεν πέρασε από τη Βουλή»...

Μπορεί η πρόταση στη Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα να ένωσε τους πέντε του Ενδιάμεσου. «Τώρα όμως που χάσαμε τη μάχη είναι υπαρκτός και ο κίνδυνος να χαθεί και η ενότητα» ανέφερε στέλεχος του ΔΗΚΟ, σημειώνοντας πως «ενώ έπρεπε να συμβεί το αντίθετο κάποιοι επιμένουν στις προσωπικές τους ατζέντες». Η απροσδόκητη ερώτηση του συνομιλητή του «εννοείς και τον Νικόλα;» έφερε μια εξίσου απροσδόκητη απάντηση «ναι, και τον Νικόλα!» και συνέχισε: «Μη νομίζετε πως δεν ακούγονται και στο ΔΗΚΟ προειδοποιήσεις ότι δεν πρέπει να διατηρηθεί για πολύ η εκκρεμότητα των υποψηφιοτήτων και η διαμάχη με τον Λιλλήκα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που εργάζονται όλοι η κατάσταση να ξεκαθαρίσει αμέσως μετά το Πάσχα, αν όχι και πριν...».

Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου είπε ότι από κάποιο στέλεχος του κόμματος υπήρξε αντίδραση στην ανακοίνωση του Χριστόφια μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής συνεδρίας της Βουλής την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την αξιόπιστη κυρία Γιαννούλα, το στέλεχος επέκρινε τον τέως για την ανακοίνωση και «για την επιμονή του να συμπεριφέρεται ακόμα ως γ.γ. του κόμματος». Μεταξύ όσων ανέφερε ήταν και τα ακόλουθα: «Ας το πάρει απόφαση πια ότι είναι παρελθόν και η εμπλοκή του στο κόμμα, ιδιαίτερα εξ ονόματος του κόμματος μόνο προβλήματα προκαλεί. Μόνο ως μπλακ χιούμορ μπορεί να κριθεί η προσπάθειά του να συσπειρώσει το κόμμα προβάλλοντας την απόφαση κατά του εορτασμού του δημοψηφίσματος και καλώντας τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του στις εκδηλώσεις για τους Καβάζογλου και Μισιαούλη. Καλά αυτός δεν αντιλαμβάνεται το ατυχές του συσχετισμού, οι γύρω του;» διερωτήθηκε...

Η κυρία Γιαννούλα με ενημέρωσε πως μια παρατήρηση έγινε στον Γεωργίου για το «αλήτης» που φέρεται να εκστόμισε εντός της Βουλής. «Όχι ότι τον έδειραν κιόλας τον άνθρωπο. Του είπαν να είναι πολύ προσεκτικός γιατί οι ΕΛΑΜίτες δεν αστειεύονται και με χαρακτηρισμούς πλήττεται η εικόνα του κόμματος», μου είπε.

Μετά την πρωτοφανή ένταση στη Βουλή και όταν πια επήλθε η ηρεμία, βουλευτής μεγάλου κόμματος σχολίασε πως ήταν λάθος του Συλλούρη να ζητήσει από την Αστυνομία να βγάλει έξω τους πολίτες από την Βουλή. «Πώς μπορεί ο πρόεδρος του ναού της δημοκρατίας να διώχνει τον λαό από αυτήν;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε χαμογελώντας: «Μετά από αυτά προβλέπω πως ο Συλλούρης δεν θα ζητήσει ξανά πια να φύγουν τα κάγκελα που μπήκαν γύρω από τη Βουλή. Μην σας πω ότι θα προσθέσει και άλλα». «Κάγκελα, κάγκελα παντού!» επανέλαβε σχεδόν ρυθμικά!

ΚΟΥΪΖ: Ποια βουλευτίνα του ΑΚΕΛ έκανε πολλούς να γελάσουν και να τη σχολιάσουν την Παρασκευή στη Βουλή; Αναφέρομαι σε αυτήν που έφτιαχνε το μαλλί της και ήταν σχετικά ήρεμη ενώ επικρατούσε ο κακός χαμός από τις αψιμαχίες του μάγκα Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ και των μαγκών του ΑΚΕΛ Γεωργίου και Κέττηρου. Μέχρι την κρίσιμη, κρισιμότατη στιγμή... Εκείνη τη στιγμούλα που η κάμερα στράφηκε σε αυτήν. Και η βουλευτίνα αμέσως μεταμορφώθηκε. Άφρισε! Άστραψε και βρόντηξε! «Ούτε η Κατίνα Παξινού να ήταν» σχολίασε γυναίκα πολίτης που παρακολουθούσε την επεισοδιακή συνεδρία. Η απάντηση της διπλανής της ήταν ολίγον φαρμακερή: «Κατίνα σίγουρα!»...

-------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση