ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Priya Ahluwalia: Ένα βιβλίο για την ομορφιά της διαφορετικότητας

Η Priya Ahluwalia ήθελε το βιβλίο να είναι ένας φόρος τιμής στην κοινότητα που εμπνέει η μάρκα της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Priya Ahluwalia σχεδιάστρια μόδας από το Λονδίνο με πατέρα από τη Νιγηρία και μητέρα από την Ινδία στο νέο βιβλίο της με τίτλο «Jalebi» με φωτογραφίες του Laurence Ellis αναδεικνύει τι σημαίνει να ζεις ως νέος με μικτή καταγωγή στη σύγχρονη Βρετανία.

Κεντρικό σημείο στο βιβλίο καταλαμβάνει η συνοικία Southall, η μικρή Ινδία, ή μικρή Πουντζάμπ, όπως λέγεται η περιοχή του Λονδίνου, την οποία σχεδιάστρια μόδας επισκεπτόταν συχνά τα χρόνια προς την ενηλικίωσή της.

Οι εικόνες του βιβλίου δείχνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που απαρτίζουν τη μεγαλύτερη κοινότητα Πουντζάμπι εκτός Ινδίας.
«Υπάρχουν ναοί των Σιχ, το μόνο που μπορείτε να μυρίσετε είναι φαγητά της Πουντζάμπ και μουσική από την Πουντζάμπ ακούγεται από ηχεία στο δρόμο. Όμως δεν είναι μόνο οι άνθρωποι της συγκεκριμένης κοινότητας, πολλοί από την Αφρική και την Καραϊβική έχουν μετακομίσει στη γειτονιά. Τα καταστήματα πωλούν τα πάντα, από αγάλματα του πρώτου Σιχ, Γκουρού Νάνακ έως τηγάνια, πλαστικά λουλούδια και σκάκι. Πολλές από τις πινακίδες είναι γραμμένες στα γκουρμούχι καθώς και στα αγγλικά. Τα μανάβικα πωλούν λαχανικά και γλυκοπατάτες, που δεν βρίσκετε σε ένα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν καταστήματα με κοσμήματα, σάρι, είναι πραγματικά φανταχτερά» ανέφερε η σχεδιάστρια μόδας στο Vogue.

Στο βιβλίο της προβάλλει ένα άλλο αγαπημένο της θέμα, την οικογένειά της μέσα από παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και αποσπάσματα από συζητήσεις με τη γιαγιά της για τις εμπειρίες των Ινδών στη Βρετανία. Η Priya Ahluwalia ήθελε το βιβλίο να είναι ένας φόρος τιμής στην κοινότητα που εμπνέει το brand της.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση