ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σολομός με κρέμα και άνηθο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 2 μερίδες

 

Υλικά

2 φιλέτα σολομού γύρω στα 150 γρ. το ένα

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά (light)

½ κουταλάκι κουρκουμά (turmeric)

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Για το κινόα

100 γρ. ανάμεικτο κόκκινο και λευκό κινόα

100 γρ. αρακά

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1 Ξεπλένουμε καλά τα κινόα, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 4 ποτήρια ζεματιστό νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Κοχλάζουμε για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τον αρακά. Το κρατάμε ζεστό μέχρι να το χρειαστούμε.

2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και ανακατεύουμε προσεκτικά. Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

3 Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε μαζί για 4 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο.

4 Για να σερβίρουμε τοποθετούμε στη βάση του πιάτου το κινόα με τον αρακά και από πάνω το φιλέτο σολομού με τη σος του.

 Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

X