ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών - Βαρώσι και ΑΟΖ στην ατζέντα

Τι θα απασχολήσει τη σύνοδο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου αύριο, Δευτέρα (18/10) θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπό την ενότητα τρεχουσών υποθέσεων του Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στη βάση και της σχετικής Δήλωση της ΕΕ της 27ης Ιουλίου 2021, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Υπό την ίδια ενότητα, θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς επίσης η Κλιματική Διπλωματία, ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης COP26 που θα λάβει χώρα στη Γλασκώβη.

Νωρίτερα, τις εργασίες της συνόδου θα απασχολήσουν οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Κόλπου και οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως και η Ανατολική Εταιρική Σχέση, ιδιαίτερα ενόψει και της ειδικής Υπουργικής συνάντησης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Νοεμβρίου για προετοιμασία της Συνόδου κορυφής που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αιθιοπία, με επικέντρωση στην ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας, με προσκεκλημένη την Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, κα. Najla Mangoush.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση