ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα αρχαία, οι νέες απειλές και οι αντιδράσεις

Αναφορές του Στέφανου Στεφάνου κατά του Υπουργού Μεταφορών για απειλές εναντίον δημοσιογράφου

Newsroom K

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε μετά τον αποχαρακτηρισισμό των αρχαίων στην Γεροσκήπου και οι απειλές τις οποίες διατύπωσε και δημοσίως ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου κατά της διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όταν η θέση του τμήματος δεν ικανοποίησε το αίτημα του Αρχιεπισκόπου.

Μάλιστα σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου έκανε λόγο για νέες απειλές, αυτή την φορά από τον Υπουργό Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη, προς δημοσιογράφο του ΑΣΤΡΑ. Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου το περιστατικό έγινε σε συνέντευξη του Σαββάτου του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη κατά την οποία κατά την έκφραση του ο Υπουργός «δεν άντεξε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και τον απείλησε με αγωγές. Θεωρώ ότι με τέτοιο τρόπο δεν θα λυθεί ποτέ ένα ζήτημα καυτό και επίκαιρο. Και οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουν» σχολίασε ο κ. Στεφάνου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη στο κρατικό ραδιόφωνο ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τις αναφορές του ΑΚΕΛ, διευκρινίζοντας δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει με αγωγή κατά του δημοσιογράφου.

«Δεν απείλησα με αγωγές, αυτό που είπα ήταν ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, όταν ο δημοσιογράφος είπε ότι ότι παρεμβαίνουμε στις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Το θεώρησα προσβλητικό και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό. Ήταν στον σταθμό του ΑΚΕΛ, τον Άστρα που λέχθηκαν αυτά τα πράγματα».

Θα πρέπει να μάθουν και οι δημοσιογράφοι να σέβονται τους θεσμούς του κράτους, σχολίασε ο κ. Δημητριάδης.

Απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας τις απειλές του Αρχιεπισκόπου κατά της διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, επισημαίνοντας ότι το μέλημας του είναι το καθήκον προς την πατρίδα και η διαφύλαξη των αρχαίων. Ενώ σημείωσε ότι παρά τον αποχαρακτηρισμό το τμήμα αρχαιοτήτων δεν ακυρώνει το δικαίωμα που έχει να παρέμβει ώστε να προστατέψει τις αρχαιότητες.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι «Το τμήμα αρχαιοτήτων έχει λόγο και ρόλο, ανεξαρτήτως των απειλών που εκτοξεύει ο αρχιεπίσκοπος», ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου, για την επίθεση του ενάντια στο Τμήμα Αρχαιοτήτων. «Ο καθένας ανησυχεί έχοντας υπόψη την δύναμη που έχει ο αρχιεπίσκοπος και την συμπεριφορά της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις και ενέργειες που θα θυσιαστούν οι αρχαιότητες στο βωμό της ανάπτυξης που επιχειρεί ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή», επισήμανε.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X