ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

Θεοχάρους: Αντισυνταγματική τυχόν επαναληπτική εκλογή στη Λεμεσό

Η έδρα έχει κερδηθεί από την Αλληλεγγύη, ανέφερε μεταξύ άλλων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τυχόν επαναληπτική εκλογή για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού θα είναι εντελώς αντισυνταγματική, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος "Αλληλεγγύη" Ελένη Θεοχάρους, απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το θέμα που προκύπτει με τη βουλευτική έδρα στη Λεμεσό, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο, ως εκλογοδικείο, έκανε δεκτή την προσφυγή του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ανδρέα Μιχαηλίδη κατά της απόφασης της Βουλής να επικυρώσει την εκλογή του βουλευτή του κινήματος "Αλληλεγγύη" Γιώργου Παπαδόπουλου.

Οπωσδήποτε, υπογράμμισε η κ. Θεοχάρους «εμείς δεν θα αφήσουμε το θέμα. Η έδρα έχει κερδηθεί από την Αλληλεγγύη. Κάθε επαναληπτική εκλογή θα παραβιάσει την αρχή της αναλογικότητας», ανέφερε.

«Ακόμη δεν ξέρει κανείς τί θα γίνει με αυτό το ζήτημα», είπε η κ. Θεοχάρους σε δηλώσεις της έπειτα από τη σημερινή της συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «η απόφαση του δικαστηρίου υποδεικνύει ότι πρέπει να υπήρχαν ισχυρές διχογνωμίες και αντιγνωμίες στη λήψη της απόφασης. Το 6-5 δείχνει ότι υπήρχαν ισχυρές απόψεις και από τη μια και από την άλλη πλευρά», ανέφερε.

Η κ. Θεοχάρους είπε πως «μελετώντας τη δυνατότητα επαναληπτικής εκλογής τη βρίσκουμε ότι είναι εντελώς αντισυνταγματική. Στο άρθρο 66.2 του Συντάγματος δεν αναφέρεται καθόλου η έννοια της επαναληπτικής εκλογής, η περίπτωση επαναληπτικής εκλογής σε θέματα που αφορούν τη μη καταληφθείσα έδρα. Δηλαδή είναι το κενό το οποίο ήρθε η Βουλή και κάλυψε με τη συγκεκριμένη απόφαση», ανέφερε.

Οπωσδήποτε, υπογράμμισε «εμείς δεν θα αφήσουμε το θέμα. Η έδρα έχει κερδηθεί από την Αλληλεγγύη. Κάθε επαναληπτική εκλογή θα παραβιάσει την αρχή της αναλογικότητας. Τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή υπήρχαν τα συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία, με τη μεταφορά ενδεχομένως ψήφων, με όλα όσα είχαν γίνει παγκύπρια, έδωσαν την έδρα στην Αλληλεγγύη, και συνεπώς κάθε άλλη εξέλιξη δεν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», κατέληξε η κ. Θεοχάρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X