ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Time: Πώς η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα από τον κορωνοϊό

Τα πρώτα βήματα στα οποία προέβη η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού συνιστούν το βασικό σημείο της ελληνικής επιτυχίας

Kathimerini.gr

Στην αποτελεσματική στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται σε εκτενές άρθρο του το περιοδικό Time, δίνοντας έτσι συνέχεια στα θετικά δημοσίευματα του διεθνή Τύπου για τη χώρα και το πως αυτή έχει σταθεί απέναντι στην απειλή του Covid-19.

Το άρθρο τονίζει τα πρώτα βήματα στα οποία προέβη η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, τα οποία προηγήθηκαν από αυτά των περισσοτέρων χωρών της Ευρώπης και σύμφωνα με αναλυτές, συνιστούν το βασικό σημείο της ελληνικής επιτυχίας.

Αφού παρουσιάζει το διαφορετικό Πάσχα που έζησαν φέτος οι Έλληνες μακριά από τους αγαπημένους τους, φιλοξενόντας μάλιστα δηλώσεις των ίδιων των πολιτών, το δημοσίευμα εξηγεί ότι ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Ελλάδα θα βρισκόταν δυνητικά αντιμέτωπη με ένα σημαντικό κίνδυνο λόγω των διεθνών ταξιδιωτών που θα κατέφθαναν στη χώρα για την εορταστική περίοδο.

Με τίτλο «Η Ελλάδα έχει ηλικιωμένο πληθυσμό και μια εύθραυστη οικονομία. Πώς έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τα χειρότερα από τον κορωνοϊό;», ρεπορτάζ του Time υπογραμμίζει πως ο κορωνοϊός θα μπορούσε δυνητικά να καταστρέψει τη χώρα, η οποία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός (27,2 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019), ο πληθυσμός της είναι ο δεύτερος σε ηλικία της ΕΕ (πίσω από την Ιταλία), ενώ ο τομέας της υγείας έχει καταστραφεί από τη λιτότητα και η παραλυμένη οικονομία της εξακολουθεί να είναι σχεδόν 40% πιο περιορισμένη από ό,τι ήταν το 2008, πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Το άρθρο στεκεται ιδιαίτερα στον παράγοντα της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, με αναλυτές να τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, εξαιτίας του παραμελημένου δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

Ο αρθογράφος αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, παρακολουθώντας την άσχημη τροπή των εξελίξεων στην Ιταλία, και τη θετική ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στα μέτρα αυτά. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι σε αυτό συνέβαλε η σημασία της υγείας στον ελληνικό πολιτισμό.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στον παράγοντα του μεταναστευτικού/προσφυγικού και ειδικά στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών, σημειώνοντας πως τα περιοριστικά μέτρα συγκρούονται με μακροχρόνιες ανισότητες στη χώρα.

Τέλος, υπογραμμίζονται οι έντονες επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στην ελληνική οικονομία, καθώς η παραγωγή της Ελλάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε τομείς που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, όπως η διεθνής ναυτιλία και ο τουρισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση