ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικολόγοι: Να λειτουργήσουν οι αγροτικοί πυροσβεστικοί σταθμοί

«Η στελέχωση αγροπυροσβεστικών σταθμών καθυστερεί λόγω των μέτρων λιτότητας»

Την αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας των αγροτικών πυροσβεστικών σταθμών εγείρει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Η αδρανοποίηση των τοπικών αγροτικών σταθμών οφείλεται στις περικοπές που επέβαλε η πολιτική λιτότητας της Τρόικας κι είναι μια από τις δυσκολίες που συνάντησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. «Η στελέχωση αγροπυροσβεστικών σταθμών καθυστερεί λόγω των μέτρων λιτότητας. Οι πυροσβέστες – άρτια καταρτισμένοι σε αντιμετώπιση περιστατικών σε αστικές περιοχές – αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πυρκαγιές στην ύπαιθρο, χωρίς τη βοήθεια των αγροπυροσβεστικών». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που επικαλούνται οι Οικολόγοι, ήδη φέτος κάηκε έκταση γης που αντιστοιχεί στο 50% της περσινής καμένης γης (πέραν των 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων).
 
«Η διαπίστωση αυτή είναι ένας πολύ κακός οιωνός για τη συνέχεια», υποστηρίζουν οι περιβαλλοντιστές, υποδεικνύοντας πως περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελεσματικά μέχρι να φθάσουν τα εναέρια μέσα, επεκτείνονται και λαμβάνουν διαστάσεις μεγάλης καταστροφής. 

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κρίνει πως η οικολογική καταστροφή που προκαλείται και οι ζημιές από τις πυρκαγιές, έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος, απ’ αυτό που εκτιμούμε πως θα γλιτώσουμε με την οικονομική περισυλλογή γι’ αυτό καλούν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την χωρίς καθυστέρηση στελέχωση των αγροτικών πυροσβεστικών σταθμών. 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση