ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αριστοτέλης» Το ΑΚΕΛ μας είχε δώσει συγχαρητήρια

Ο επικεφαλής της βιβλιοθήκης επικρίνει τον Χρίστο Χριστοφίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την άμεση αντίδραση του επικεφαλής ανάπτυξης της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης» προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη για το συγκεκριμένο έργο.

Με γραπτή ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Δημητρίου  υποστηρίζει ότι ενώ  ο ψηφιακός «Αριστοτέλης» παρουσιάστηκε και στο ΑΚΕΛ αποσπώντας  τα συγχαρητήρια του κόμματος εντούτοις σήμερα με δηλώσεις του αμφισβητεί την συγκεκριμένη προσπάθεια.
Η γραπτή δήλωση του επικεφαλής ανάπτυξης της ψηφιακής βιβλιοθήκης αναφέρει:

‎Ο κ. Χριστοφίδης και το ΑΚΕΛ μας είχαν δώσει συγχαρητήρια

Αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες αλλά επιτέλους στην Κύπρο, πρέπει να σταματήσει η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός να σκιάζουν όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης” παρουσιάστηκε πλήρως και αναλυτικά στα τρία μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, αλλά και στην ΟΕΛΜΕΚ  πριν τεθεί στην αγορά  και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων για την ιδέα, την τεχνολογία και την εκτέλεσή της.

Λυπούμαστε  που ο κύριος Χρίστος Χριστοφίδης, νεαρός κατά τα άλλα πολιτικός, ο οποίος ήταν παρών στην παρουσίαση για το κόμμα του και έδωσε συγχαρητήρια για την καινοτομία και την υλοποίηση της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, σήμερα προβαίνει σε δηλώσεις 'άγνοιας' και αμφισβήτησης της προσπάθειάς μας.

Επιτέλους ας αφεθεί τουλάχιστον η παιδεία έξω από μικροπολιτικές και περίεργες αντιπαραθέσεις.

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να πάρει θέση
Ο Χρίστος Χριστοφίδης στην γραπτή δήλωση έκανε λόγο για καταπάτηση των κανόνων χρηστής διοίκησης, κακοδιαχείριση και φωτογραφίζει μεροληψία επικαλούμενος την Γενική Ελέγκτρια.

Η γραπτή δήλωση του κ. Χριστοφίδη αναφέρει:

Η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας σε σχέση με το πολύκροτο θέμα «Αριστοτέλης» είναι ξεκάθαρη. Αναδεικνύει καταπάτηση των κανόνων χρηστής διοίκησης, κακοδιαχείριση και φωτογραφίζει μεροληψία.

Όσοι ανάμεναν την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας για να τοποθετηθούν, τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ, οφείλουν πλέον ξεκάθαρα να τοποθετηθούν. Να πάρουν θέση. Δεν μπορεί να συνεχίζεται το κρυφτούλι γύρω από αυτό το θέμα.

Όσοι προσπάθησαν, είτε στη Βουλή είτε δημόσια να συγκαλύψουν, με πολλές ανοίκειες επιθέσεις μάλιστα, την υπόθεση οφείλουν να απολογηθούν.

Αναμένουμε κυρίως από τον κ. Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να πάρουν επιτελούς θέση, με βάση μάλιστα την πολυδιαφημιζόμενη χάρτα δεοντολογίας την οποία οι Υπουργοί του υπέγραψαν. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προσποιείται ότι δεν βλέπει και δεν ακούει για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Τέλος αναμένουμε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, μαζί με την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, να σταλούν στη Γενική Εισαγγελία για χειρισμό.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση