ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα χέρια της Βουλής το μέλλον της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε στην «Κ» το ρεπορτάζ των Γιάννη Σεϊτανίδη και Μιχάλη Περσιάνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος της αναδιάρθρωσης των χρεών προς τις τράπεζες, χωρίς να ευνοείται η μαζική εκποίηση ακινήτων (ιδίως των νοικοκυριών), αλλά και οι πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες είναι το μήνυμα που έχει στείλει η Τρόικα προς τις κυπριακές αρχές

Την ίδια στιγμή η πίεση προς την Τράπεζα Κύπρου να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα κεφάλαια. Ωστόσο μία τέτοια άσκηση γίνεται εκ του ασφαλούς, καθώς υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας στο Μνημόνιο.
 
Διαβάστε το ρεπορτάζ των Γιάννη Σεϊτανίδη και Μιχάλη Περσιάνη στην έντυπη «Κ» της Κυριακής

Επίσης
•  Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η Λευκωσία -  Το διπλωματικό θρίλερ Κύπρου-Ρωσίας-Δύσης. Παγίδα τα πολιτικά ταμπού για το Βαρώσι
•  Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην «Κ»: Δεν έχω αντιπολίτευση στο κόμμα 
•  Βρετανός στις έρευνες από Δευτέρα στις έρευνες για την οικονομία
•  Boυτιά στα βαθιά για τον νέο υπουργό Aμυνας
•  O Ερντογάν βάζει πλώρη για την προεδρία. Πως επηρεάζει το κυπριακό η εκλογική νίκη του 
•  Δρ. Στέλιος Πλατής: Είμαστε μοχλός πίεσης για διόρθωση πορείας
•  Ειρήνη Μάντολες: Εχουμε εναλλακτική πρόταση για Κυπριακό
•  Το κλικ που θα αλλάξει το Δημόσιο
•  Οδοιπορικό στην Καρπασία: Τόποι, άνθρωποι και γεύσεις της Κύπρου  
 
Οικονομία
•  Το μέγα δίλημμα της Τράπεζας Κύπρου
•  Οι εκποιήσεις κρίνουν την ελάφρυνση του χρέους
•  Ο Σόιμπλε στην «Κ»: Η λιτότητα φέρνει ανάπτυξη
•  Η Κριμαία αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη - Κεντρικό κομμάτι του παζλ η Κύπρος
 

Ελλάδα
•  Επιστρέφει στις αγορές η Ελλάδα, αλλά βουλιάζει από τις αποκαλύψεις
•  Φήμες για νέα βίντεο και εμπλοκή ΕΥΠ - H Δικαιοσύνη παρακολουθεί...
•  Συμφωνία για πολιτική σταθερότητα πάση θυσία
•  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά κέρδη μετά τις αποκαλύψεις
•  Κινούμενη άμμος το ΠΑΣΟΚ

 Διεθνή
•  Γρίφος η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας από τον Βαλς
•  Σε εξέλιξη το «CERN για τον εγκέφαλο»
 
 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Οι προσφορές της «Κ» αυτή τη βδομάδα συμπεριλαμβάνουν 

•   Η κουζίνα της Καρπασίας με τον σεφ Χρ. Χριστοδούλου
Μετά την τεράστια απήχηση των περιοδικών μαγειρικής «Γαστρονόμος» και «Εύκολα και σπιτικά με την Αθηνά Λοϊζίδου» της εφημερίδας «Η Καθημερινή»  ένα ακόμα περιοδικό προστίθεται στη σειρά αυτή.

Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ Χρίστος Χριστοδούλου ο οποίος τα τελευταία χρόνια έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τις διαφορετικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις και εκπομπές έρχεται στην οικογένεια της «Καθημερινής» με το περιοδικό «Καυτές πιπεριές».

Το νέο βήμα του Χρίστου έρχεται για να μας δώσει μια άλλα πτυχή της μαγειρικής και θα μας φέρει πιο κοντά με την κυπριακή κουζίνα. Ο γνωστός Κύπριος σεφ θα μας φέρει σε επαφή με παραδοσιακές συνταγές μέσα από μια φρέσκια ματιά. Οι εξορμήσεις του Χρίστου Χριστοδούλου σε ολόκληρη την Κύπρο θα μας δώσουν την ευκαιρία να ξαναδούμε την χώρα μας μέσα από την οπτική των γεύσεων και της μαγειρικής.

Το πρώτο τεύχος
Η επίσημη πρώτη του περιοδικού «Καυτές πιπεριές» κυκλοφορεί την Κυριακή 6 Απριλίου με την «Καθημερινή». Στο πρώτο τεύχος ο Χρίστος μας ετοιμάζει εκλεκτές συνταγές για το πασχαλινό μας τραπέζι από οβελία, κοκορέτσι και αρνί στο φούρνο μέχρι αρνί στο χαρτί, ελληνικά φρυγαδέλια και τα εδέσματα του Πάσχα, φλανούνες με τυρί και αναρή, τσουρέκι και μαγειρίτσα.

Τα μεζεδάκια του Πάσχα
Επίσης ο Χρίστος ετοίμασε ειδικά για τις γιορτινές μέρες τα μεζεδάκια που θα ανοίξουν τα πασχαλινά μας τραπεζώματα όπως: τσακρίθκια με αυγά, αγρέλια με αυγά, χωστές σκορδαλιά, ανθούς λαψάνας με αυγά και πάγκαλλους βραστούς αλλά και σαλάτα με τσουνίδα.

Με ό,τι απέμεινε
Ταυτόχρονα όμως ο Κύπριος σεφ μας προτείνει έξυπνους τρόπους για να εκμεταλλευτούμε ό,τι θα απομείνει από το πασχαλινό τραπέζι για να φτιάξουμε με τα κόκκινα αυγά που θα μείνουν αυγά γεμιστά και στον φούρνο και με το κρέας μια ανοιχτή κρεατόπιττα.

Ζυμωτά
Ακόμα ο Χρίστος μας φτιάχνει ζυμωτές σπανακόπιτα με συνταγή της γιαγιάς και σπανακοπιτάκια με ταχίνι, άρτο και ελιόπιτα.

Ένα οδοιπορικό στο Ριζοκάρπασο
Μαζί με τον Χρίστο Χριστοδούλου βρεθήκαμε στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και η οικογένεια εγκλωβισμένων Κτωρή μαγείρεψε για εμάς και μας έφερε σε επαφή με τις γεύσεις της καρπασίτικης κουζίνας όπου επικρατεί το ελαιόλαδο, τα φρέσκα υλικά, τα μυρωδικά και τα αρώματα εσπεριδοειδών.

Η κυρία Φλώρα από το Ριζοκάρπασο έφτιαξε για εμάς και τον Χρίστο καρπασίτικες συνταγές:
Συκώτι καουρτιστό 
Κολοκάσι βραστό με άνηθο, σέλινο, κρεμμυδάκι φρέσκο και κιτρόμηλο
Λαψάνες τηγανιά
Ορφό στιφάδο
Καρπασίτικη σαλάτα με γλιστρίδα, μελιτζάνα και λεμόνι 

Το περιοδικό Καυτές Πιπεριές σε νέο πρακτικότερο μέγεθος από αυτή τη Κυριακή 6 Απριλίου και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα θα είναι μαζί με την Καθημερινή.


•  Μαζί τα περιοδικά Beautiful People, KSPORTS και η εφημερίδα των παιδιών «οι ερευνητές» με μόνο 3.90 ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση