ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκδήλωση μνήμης για τον αξέχαστο Μάριο Τόκα

Αύριο στο Θέατρο του Λανιτείου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον συνθέτη Μάριο Τόκα θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 30 αύριο(Παρασκευή), βράδυ στο θέατρο του Λανιτείου Γυμνασίου Λεμεσού.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής. Για τον αξέχαστο καλλιτέχνη θα μιλήσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου κι εκ μέρους των φίλων του ο Μιχάλης Σπανός. 

 
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα εμφανιστούν οι, Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, η χορωδία του ΑΡΗ και το μουσικό σχολείο «Μάριος Τόκας». Aυτές τις μέρες κλείνουν έξι χρόνια από την ημέρα που ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών Μάριος Τόκας, ο καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του τίμησε και εξύμνησε την Κύπρο και πρόβαλε διεθνώς το δράμα της. ικημένος από τον καρκίνο άφησε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Αθήνας σε ηλικία 54 μόνο χρόνων, αφήνοντας ωστόσο πίσω του έργο μοναδικό και αξεπέραστο, συνθέσεις που αντέχουν στον χρόνο.  Η είσοδος στο αυριανό φιλολογικό μνημόσυνο για τον α. Μάριο Τόκα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση