ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Εμφύλιος
Ο εμφύλιος στο ΔΗΚΟ καλά κρατεί. Η νέα ηγεσία του κόμματος προχωρεί, όπου να ’σαι σε απολύσεις κομματικών που είχαν προσληφθεί από τον προκάτοχο του Νικόλα, ο οποίος φοβάται τους Δούρειους Ίππους των έμμισθων. Η αντίδραση της Αθηνάς, μέσω facebook είναι πλέον γνωστή. Αυτό που έχει όμως πλάκα είναι πως η Αθηνά δεν μπορεί να περιμένει ώς τις ευρωεκλογές. Και μαζί της, πολλοί είναι οι «εκ των έσω» που αγωνιούν να δουν τα ποσοστά του κόμματος με ακονισμένα τα μαχαίρια.

Παιχνίδι
Την ίδια ώρα, όμως, σημειώνουμε τη φοβερή ντρίμπλα του Νικόλα στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Δεν ήθελε ένα νόμο που θα προκαλέσει προβλήματα και θα προστατέψει, κυρίως, τους καλώς έχοντες, αλλά την ίδια ώρα δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει την κυβέρνηση. Έτσι, στήριξε την αναβολή του νομοσχεδίου, αλλά την ίδια ώρα έδωσε και τελεσίγραφο 30 ημερών για να φέρει η κυβέρνηση δική της πρόταση. Μόνος του πλέον με τον τερματοφύλακα στο θέμα. Πλην όμως, τερματοφύλακας είναι ο Αβέρωφ. Βλέπουμε να μαθαίνουμε.

Λέει
Ακούσαμε πάλι χαρές και πανηγύρια πως προχωρεί το ΓεΣΥ. Ελπίζουμε η σύσταση ομάδας υπό τον υπουργό, με σκοπό να μελετήσει το ΓεΣΥ να μην είναι ακόμα μία πατάτα όπως όλες τις άλλες μέχρι σήμερα δηλώσεις που έγιναν για το θέμα. Πάντως, θα παρακολουθήσουμε στενά με την ελπίδα να υπάρξει, για πρώτη φορά, κάποια πραγματική πρόοδος.

Full disclosure
Οι απλές λύσεις είναι συνήθως προτιμότερες. Μπορεί ο όλος καβγάς που έγινε σχετικά με την πώληση του τεμαχίου από την Αρχιεπισκοπή στην Άντρη να ήταν τελικά πατάτα ως είδηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Προεδρικό, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μάθουν ένα-δύο πράματα από την όλη ιστορία. Αν θα κάνεις κάτι που μπορεί να μυρίζει ύποπτα σε κάποιους, καλύτερα να το ανακοινώνεις από μόνος σου. Αν ανακοίνωνε μόνη της η Άντρη την πώληση, δεν θα της έλεγε κανένας τίποτε.

Η πόρτα
Ανοικτή, λέει, θα έχει την πόρτα της η Χρυστάλλα στην Κεντρική. Επειδή όμως γύρω της τα πάντα σείονται στην Αγία Παρασκευή, καλό θα ήταν να γνωρίζει πως οι εντάσεις στην Κεντρική έχουν ήδη ανέβει. «Ήρθε η σειρά μας», λένε κάποιοι, «τώρα θα δείτε», λένε άλλοι και περιμένουν την πρώτη ευκαιρία για να αλλάξει ο υπεύθυνος του κήπου. Αν κάνει τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους, θα μπλέξει κι αυτή σε έναν εμφύλιο, ενώ την ίδια ώρα καλό θα ήταν να προσέξει λίγο το κυβερνών κόμμα, το οποίο επικαλούνται όσοι τώρα ζητούν την εύνοια της νέας διοικήτριας.

Mr. Micro 1
Ωραία ιστοριούλα μας ήρθε από τον ΦΠΑ πρόσφατα. Ενώ στήθηκε κατηγορητήριο με τα άτομα και επιχειρήσεις που χρωστούν μεγάλα ποσά στον ΦΠΑ, συγκεκριμένος τέως και νυν επιχειρηματίας (ας τον πούμε «κ. Μικρό»), αντί να πληρώσει ό,τι χρωστάει, ζήτησε τον λόγο γιατί άλλα ονόματα συνοδοιπόρων του, αφαιρέθηκαν από το κατηγορητήριο. «Αυτοί πλήρωσαν», του ειπώθηκε. «Αν πληρώσεις, θα βγεις κι εσύ». Τέζα.

Mr. Micro 2
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μικρός απάντησε πως, αφού έχει αρκετή ακίνητη περιουσία, μπορεί να την παραχωρήσει στον ΦΠΑ, να την πουλήσει ο ΦΠΑ και να πάρει τα 1,68 εκατ. που του χρωστάει. «Να τα πουλήσεις εσύ και να μας φέρεις τα λεφτά», του απάντησαν, δείχνοντας πως η «ειδική μεταχείριση» έχει κι αυτή ένα τέλος.

Τερματικό
Πάει το τερματικό, έρχεται το τερματικό, εδώ τερματικό, εκεί τερματικό... Τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο Υπουργός Αερίου, Holedigger, πως ως έχουν τα πράματα δεν μπορούμε να μιλούμε για τερματικό, αφού οι αναγκαίοι όγκοι αερίου δεν υπάρχουν από το Τεμάχιο 12. Γι’ αυτό, εξάλλου, και πιέζει για ταχύτερη εξερεύνηση από την ΕΝΙ. Τόσο καιρό που το λέγαμε, όμως, εμείς ήμασταν οι κακοί, έτσι;

Ντροπή
Καλά κάνει ο ΥΠΑΜ Φωκαΐδης που λαμβάνει μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η χημική ανάλυση των πυρομαχικών, στο πλαίσιο της προστασίας των οπλιτών της ΕΦ από τα ίδια τους τα όπλα. Την ίδια ώρα όμως αποτελεί ίσως την απόλυτη ντροπή για μία χώρα, να είναι τόσο βαθύ το χάλι των ενόπλων δυνάμεών της, που θέλει χημικές αναλύσεις για τον οπλισμό της. 
 
Rezilik της εβδομάδας

Όσοι μιλούν για το αξιόμαχο
Πρώτος, όχι όμως και μόνος, στη γραμμή, ο πρόεδρος της Βουλής. Πολύ θα θέλαμε οι δηλώσεις, αν λέγονται αρκετά συχνά, να γίνονται αλήθεια. Την ώρα που τα πυρομαχικά της ΕΦ χρειάζονται χημικούς για να ελεγχθεί η κατάστασή τους, ορισμένοι έχουν την αγένεια να μιλούν για «αξιόμαχη Εθνική Φρουρά», για «δύναμη αποτροπής» και για «ημικατεχόμενη πατρίδα». Όταν το ξαναπούν να θυμούνται το Μαρί, τον Ιάκωβο Χατζησπύρου και τον λεβέντη που έχασε το χέρι του πριν από μία εβδομάδα. Γιατί ο bas-πατριωτισμός κάποιων αποτελεί βασικό εμπόδιο στη βελτίωση μιας ΕΦ που δεν υπόσχεται τίποτε ως δύναμη αποτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση