ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θετικά και επικριτικά σχόλια Ναμί για συνάντηση Μπαν-Έρογλου

Η Τ/κ πλευρά, είπε, θα διατηρήσει μια ισχυρή θέση με ενότητα και αλληλεγγύη

ΚΥΠΕ

Θετική εξέλιξη είναι, κατά τον Οζντίλ Ναμί, το προσωπικό και έντονο ενδιαφέρον του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Μπαν Γκι μουν ο Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σήμερα ο “υπουργός” εξωτερικών είπε ότι οι συγκλίσεις οι οποίες επιτεύχθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας για αυτούς.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διαδικασία θα αποκτήσει δυναμική, ο κ. Ναμί εξέφρασε την ελπίδα “οι διαπραγματευτές και οι ηγέτες να συναντώνται πιο συχνά και οι δύο πλευρές να ανακοινώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στις κοινότητές τους”. Η τ/κ πλευρά, είπε, συμμετέχει στις συνομιλίες με συγκεκριμένους στόχους και τόνισε και πάλι τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της “κυβέρνησης” και του “προεδρικού” στο Κυπριακό. Η τ/κ πλευρά, είπε, θα διατηρήσει μια ισχυρή θέση με ενότητα και αλληλεγγύη καθώς κινείται προς τα εμπρός η διαδικασία, λέγοντας ότι το “υπουργείο” εξωτερικών θα κάνει ότι μπορεί για να επιτευχθεί αυτό. Τόνισε τέλος την ανάγκη για μια συνολική λύση, σημειώνοντας  ότι το να παίζεις για το χρόνο θα φέρει μόνο περαιτέρω αστάθεια στο νησί και την περιοχή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση