ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Εντός και εκτός Βουλής λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση ΑΛΚ

Δεν πρέπει να φοβόμαστε ν' αντισταθούμε στις πολιτικές της Τρόικας, λέει ο Ά. Κυπριανού

ΚΥΠΕ

Πρέπει να αποβάλουμε από το μυαλό μας τη φοβία που μας καλλιεργούν ότι αν αντισταθούμε στις πολιτικές της Τρόικας, θα οδηγηθεί η οικονομία μας στη χρεωκοπία, δήλωσε την Πέμπτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με αφορμή επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο λιμάνι Λεμεσού και σύσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων.

Στις δηλώσεις του, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως η επίσκεψη στην ΑΛΚ θέλει να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα, ότι «εμείς ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε και θα αντιταχθούμε και εντός και εκτός Βουλής, στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων».

"Είναι ένας οργανισμός που από ζημιογόνος που ήταν επί προηγούμενης διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, έγινε κερδοφόρος, με αποθεματικό που ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια", είπε ο κ.Κυπριανού, και τόνισε πως είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρες οι προοπτικές που δημιουργούνται, ιδιαίτερα με την αξιοποίηση του φυσικού μας αερίου.

Παράλληλα, διερωτήθηκε, "όπως διερωτάται το απλό μυαλό του ανθρώπου", γιατί αυτός ο οργανισμός να πρέπει να δοθεί σε κάποιους ιδιώτες, "οι οποίοι θα τσεπώνουν τα κέρδη, αντί τα κέρδη να πηγαίνουν για λόγους δημόσιας ωφελείας".

Παρά το ότι έχει περάσει ο νόμος πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως θα υπάρξουν πολλά άλλα νομοθετήματα στα οποία το κόμμα του θα αντιταχθεί και εξέφρασε την ελπίδα όπως και άλλα πολιτικά κόμματα συνταχθούν, " για να αντισταθούμε σε αυτές τις πολιτικές".

Είπε, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει και θα ενθαρρύνει κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα γίνονται πάντοτε σε δημοκρατικά πλαίσια και υποστήριξε ότι Κυβέρνηση, κάποια πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ, καλλιεργούν έντεχνα φοβία στο λαό, ότι αν αντισταθούμε στις πολιτικές της Τρόικας, θα οδηγηθεί η οικονομία του τόπου στη χρεωκοπία.

"Νομίζω, αυτή τη φοβία πρέπει να την αποβάλουμε από το μυαλό μας, αν θέλουμε πραγματικά να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τη χώρα μας", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων, Φώτης Παναγίδης, ευχαρίστησε τον ΓΓ και την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για την επίσκεψη τους, μέσα από την οποία, όπως είπε, "είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα ανάπτυξης και προοπτικής των λιμανιών μας".

"Σίγουρα όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και καλοδεχούμενες και θεωρούμε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να συνεχίσουμε για να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση