ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Γιώργος Χριστιανάκης στα Κύπρια 2014

Με την παράσταση «Μια εποχή στην κόλαση» βασισμένη στο κείμενο του Ρεμπώ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2014 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το συνθέτη Γιώργο Χριστιανάκη στην πρώτη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου «Μια εποχή στην κόλαση». Πρόκειται για μια μουσική προσέγγιση στο εμβληματικό κείμενο του Αρθούρου Ρεμπώ σε μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη.

Η μουσική παράσταση προσδοκεί να αποδώσει ζωντανά τον μονάκριβο κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους, τις κραυγές του, τις εναλλαγές των προσωπείων του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής,  με μία μουσική γλώσσα που  αποφεύγει τους κινδύνους της απλής περιγραφής. Η προσπάθεια αυτή συνοδεύεται από πρωτότυπο οπτικό υλικό  που ενισχύει το ύφος της παράστασης. 

Ο Γιώργος Χριστιανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Άρχισε τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο σε ηλικία 17 χρονών. Από το 1982 ηχογραφεί σε στούντιο και παίζει ζωντανά με πολλά γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως TPYΠEΣ, A PRIORI, JAZZ QUARTET κ.α.

Aπό το 1984 συνθέτει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, βίντεο άρτ, εικαστικές εγκαταστάσεις και χορό. Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις, τόσο του μοντέρνου όσο και του κλασσικού ρεπερτορίου.

Tο 2000 πήρε το βραβείο Mουσικής Θεάτρου για τη μουσική της παράστασης “Γέρμα” στο Eθνικό Θέατρο.

O πρώτος προσωπικός του δίσκος «Tέμπλο» κυκλοφόρησε το 1997 στην Eλλάδα και σε 20 χώρες του εξωτερικού. Ακολούθησαν οι δίσκοι «O θυρωρός» (2001) και «Παράξενες ιστορίες» (2003, σε παγκόσμια διανομή). Το 2013 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τη μουσική  που έγραψε για τη θεατρική παράσταση «Το κύμα». Ο πιο πρόσφατος  προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Μια εποχή στην κόλαση», βασισμένος στο κείμενο του Αρθούρου Ρεμπώ, κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2013 από την Alltogethernow.

Οι μουσικοί και συνεργάτες του Γιώργου Χριστιανάκη είναι ο καθένας βιρτουόζος στο είδος του και αποτελούν τακτικούς συνεργάτες γνωστών  ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Αγγελάκας κ.α. Παράλληλα, ο καθένας τους ακολουθεί την προσωπική του πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή.

Το «Μια εποχή στην κόλαση» ξεκινάει από την Κύπρο το ταξίδι των ζωντανών εμφανίσεων και συνεχίζει με περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι συνοδοιπόροι
Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, αφήγηση
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Τάσος Μισυρλής: τσέλο
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, κρουστά
Χρήστος Χαρμπίλας: ηλεκτρονικά,  κρουστά
Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου, μπάσο, λούπες
Γιάννης Πειραλής: visuals
Βαγγέλης Χαχόλος: τεχνικός ήχου stage
Στα έμμετρα ποιήματα του κειμένου ακούγεται η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα.

 
Info

21 Σεπτεμβρίου, Κεντρική σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία
22 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
Είσοδος: €10 και €5 (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι)
Προπώληση εισιτηρίων από την Soldout Tickets Ltd (ticketing@soldoutticketbox.com, τηλ.:7000 7705)
Παραγωγή: Χρίστος Γωγάκης
Περισσότερες πληροφορίες: 70007102

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση