ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κλειδιά» για την Ελλάδα αποφυγή εκλογών και μεταρρυθμίσεις

Έκθεση της Goldman Sachs που απαντά σε ερωτήματα

Kathimerini.gr

Το ερώτημα κατά πόσο είναι απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα προσπαθεί να απαντήσει με έκθεσή της η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και η αποφυγή πρόωρων εκλογών το 2015, αποτελούν τους βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί η χώρα μας.

Η έκθεση στέκεται στο γεγονός ότι η αύξηση αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων και η μικρή προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος στην δεύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, οδήγησε στην αναζωπύρωση της συζήτησης για τρίτο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Goldman Sachs, η παρούσα χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να τεθεί επί τάπητος η πιθανότητα τρίτου πακέτου, μιας και υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας, οι οποίες μέχρι το 2020 δεν είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ευρύτερη αναταραχή στην Ευρωζώνη και κυρίως ο κίνδυνος  του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Πορτογαλία οδήγησαν στην μεταβλητότητα στα ελληνικά ομόλογα από τα μέσα Ιουνίου, αλλά υπογραμμίζουν και τη σημασία της συζήτησης περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
 


 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ