ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρήκε λύσεις, πήρε το προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ

Ντε Βινσέντι και Σιέρινταν έφεραν το ματς στα ίσα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs του champions league πήρε ο ΑΠΟΕΛ με το 2-2 μέσα στο Ελσίνκι. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέτρεψαν το σκορ καθώς στο ημίχρονο έχαναν με 2-0, αλλά η αποβολή του Κάντζι και η άνοδος του Ντε Βινσέντι έφεραν τα πάνω κάτω.

Α’ Μέρος
Αν και δεν ήταν ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από υψηλό ρυθμό και τις πολλές φάσεις, το πρώτο μέρος είχε γκολ και σημαντικές φάσεις. Το γκολ το έβαλε η Ελσίνκι στο 11’ με τον Σάβειτς να ντριμπλάρει τον Καρλάο και να πλασάρει στην κλειστή γωνιά του Πάρντο. Τις μεγάλες φάσεις τις είχε ο ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα δυο δοκάρια με τον Σέρτζιο στο 21’ με σέντρα σουτ και κεφαλιά του Καρλάο στο 39’. Ο ίδιος παίκτης είχε κι άλλη κεφαλιά στο 35’ από καλή θέση που έφυγε άουτ. Οι Φιλανδοί είχαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ σε μια περίεργη φάση όταν σε μια σέντρα του Σάβειτζ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Πάρντο και παραλίγο να πάει μέσα αλλά ο Ισπανός την έσωσε. Τελικά η ζημιά έγινε στο φινάλε με το πέναλτι που κέρδισε ο Άλχο και έκανε γκολ ο Σάβειτζ.

Β’ Μέρος
Με το καλημέρα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Κάντζι από το 48’ έφυγε για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη. Οι της Ελσίνκι έχτισαν ένα τοίχος μπροστά από τον Τόρνς και περίμεναν, με τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα. Σε ένα που έγινε στο 52’ μπήκε γκολ με τον Ντε Βινσέντι που ακυρώθηκε για οφσάιντ μια πάσα πριν στον Αντωνιάδη, αλλά η φάση δεν ξεκαθάρισε από τις επαναληπτικές προβολές που είδαμε. Στο 55’ ο Σάβειτζ είχε άλλη μια καλή στιγμή με σουτ που απέκρουσε ο Πάρντο ενώ στη μια ώρα αγώνα ήρθε η ώρα του Εφραίμ. Η είσοδος του βοήθησε να γίνουν περισσότερα ρήγματα και πλέον η άμυνα έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει. Όπως κι έγινε στο 70’ με τον Γκόμες να σεντράρει και τον Ντε Βινσέντι να πιάνει την κεφαλιά στα δίκτυα του Τόρνς. Όλα πια έγιναν πιο εύκολα, οι συνδυασμοί των παικτών του ΑΠΟΕΛ έβγαιναν και ένας ακόμα στο 74’ έφερε την ισοφάριση με τον Ντε Βινσέντι να σεντράρει και τον Σέρινταν να κάνει την κεφαλιά από κοντά. Οι νταμπλούχοι δε σταμάτησαν και έψαχναν με σουτ να βρουν και τρίτο γκολ που δεν ήρθε αλλά υπό τις περιστάσεις το αποτέλεσμα είναι καλό.

Ελσίνκι (Λεκοσούο): Τόρνς, Χεικίνεν, Λάμπι, Μόρεν, Σάβειτζ, Ταίνιο,
Άλχο(77’ Μπα), Σόλσα, Σιούλερ(76’ Βαιρίνεν), Λοτ(87’ Μάνστρομ), Κάντζι

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης(75’ Ιωάννου), Καρλάο, Αμορίμ, Βινίσιους, Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης(63’ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι, Σέρινταν(78’ Ατόρνο)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση