ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Το εισιτήριο περνάει από το «καμίνι» του ΓΣΠ

Με 16 χιλιάδες στο πλευρό του, ο ΑΠΟΕΛ απαγορεύεται να αποκλειστεί από μια τέτοια ομάδα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Του Σάββα Λαζανιά

Τέλος καλό, όλα καλά. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ καρδιοχτύπησαν σε αρκετές περιπτώσεις στο χθεσινό παιχνίδι με την  Ελσίνκι. Οι «γαλαζοκίτρινοι» φάνηκαν αρκετά επηρεασμένοι από τον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου και από την αγωνιστική ετοιμότητα των Φιλανδών.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά όμως σε τέτοια παιχνίδια πρώτιστο στόχο έχει η ουσία και όχι η εμφάνιση. Καταλυτικό ρόλο στο come back του ΑΠΟΕΛ έπαιξε η αποβολή του Κάντζι στις αρχές του 2ου ημιχρόνου. Ο Σενεγαλέζος ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ελσίνκι και είναι σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για τους Φιλανδούς ενόψει του επαναληπτικού.

Οι 500 χιλιάδες που δαπάνησαν οι «γαλαζοκίτρινοι» για το Ντε Βινσέντι άρχισαν να πιάνουν τόπο. Ο Αργεντινός άρχισε την απόσβεση και έδειξε τη μεγάλη του αξία. Για τα δικά του στάνταρ είχε μια μέτρια εμφάνιση αφού πριν να πετύχει το γκολ περνούσε απαρατήρητος μέσα στο γήπεδο. Ο «Ντέβι» είναι ικανός να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη ο Σέρινταν ξεκίνησε όπως τέλειωσε την περσινή σεζόν. Μια φορά πέρασε σωστά η μπάλα στον Ιρλανδό ο οποίος εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο το τερματοφύλακα των Φιλανδών. Ο Γκόμες είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία. Ο Πορτογάλος ήταν αρκετά κινητικός και σχεδόν όλες οι επιθετικές  προσπάθειες του  ΑΠΟΕΛ περνούσαν από τα πόδια του. Ο Γιώργος Εφραίμ έδωσε μια άλλη πνοή στην ομάδα με την είσοδο στο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού στον επαναληπτικό.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει σαφέστατα τον 1ο λόγο για την πρόκριση όμως δεν πρέπει να επαναπαυτεί στο 2-2. Υπάρχουν τα παραδείγματα των Ζούλτε, Νέφτσι και Μάριμπορ όπου ο ΑΠΟΕΛ την «πάτησε» παρόλο που πήρε ισάριθμες ισοπαλίες εκτός έδρας. Ο Γιώργος Δώνης δεν πετάει στα σύννεφα, ξέρει ότι τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα.

Με 16 χιλιάδες στο πλευρό του, ο ΑΠΟΕΛ απαγορεύεται να αποκλειστεί από μια τέτοια ομάδα. Σε ένα «φλεγόμενο» ΓΣΠ οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν να  «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι για να μην δώσουν κανένα δικαίωμα στην Ελσίνκι. Οι Φιλανδοί θα πρέπει να καταλάβουν από το 1ο κιόλας λεπτό ότι ήρθαν στην Κύπρο μόνο για διακοπές. Ο Γιώργος Δώνης θα έχει αυξημένες επιλογές αφού οι Μαντούκα και Αλεξάντρου θα είναι πανέτοιμοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση