ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΑΚΡ αποφασίζει σήμερα εκτός απροόπτου Νταβούτογλου

Η σημερινή συνεδρία γίνεται υπό τη σκιά και των δηλώσεων του Αμπντουλάχ Γκιούλ

ΚΥΠΕ

Στις 14.00 το απόγευμα συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή (MYK) του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ για να αποφασίσει ποιον θα προτείνει για πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό στο έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις αναμένεται ότι θα προταθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η σημερινή συνεδρία γίνεται υπό τη σκιά και των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος έμεινε εκτός του κόμματος καθώς τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος ολοκληρώνονται στις 28 Αυγούστου, μια μέρα μετά το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του ΑΚΡ όπως επιθυμεί.

Κατά τη δεξίωση που έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Γκιουλ έκανε λόγο σε `ασέβεια` που επέδειξε τμήμα της παράταξής του εναντίον του. Πιο ξεκάθαρη ήταν όμως η πρώτη κυρία, η σύζυγός του Χαϊρούνισσα Γκιουλ, η οποία μίλησε έξω από τα δόντια λέγοντας πως δεν θα μείνει σιωπηρή η ίδια και πως είναι έτοιμη να κηρύξει ιντιφάντα αμέσως μετά. Τις δηλώσεις της κ. Γκιουλ αποκάλυψε χθες ο αρθρογράφος της Ραντικάλ Μουράτ Γετκίν.

Η κ. Γκιουλ είπε πως ο σύζυγός της είναι ευγενικός και γι' αυτό δεν μιλά, προσθέτοντας ότι υπήρξε ασέβεια εναντίον τους από την ημέρα που ανέλαβε ο σύζυγός της πρόεδρος της χώρας. Η πρώτη κυρία εκείνο το βράδυ αρνήθηκε να κάνει καν χειραψία με δημοσιογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

Η σημερινή συνεδρία πραγματοποιείται υπό τη σκιά των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ το οποίο καταγγέλλει τον Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση του συντάγματος επειδή δεν παραιτήθηκε αμέσως από τη θέση του πρωθυπουργού μόλις εκλέγηκε πρόεδρος. Το ΜΗΡ υποστηρίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν με βάση το σύνταγμα δεν μπορεί να συμμετέχει πλέον σε κομματικές εργασίες και δεν μπορεί σήμερα να συμμετέχει ούτε και στη συνεδρία του κόμματός του.

Εξάλλου το αριστερό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) προσέφυγε στο συνταγματικό δικαστήριο ζητώντας γι' αυτούς τους λόγους το κλείσιμο του ΑΚΡ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση