ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομολόγησε ο πατέρας-δολοφόνος για την τραγωδία του Άστρους

Ομολόγησε ότι σκότωσε το γιό του καθώς και το πώς

ΚΥΠΕ

Ομολόγησε τη πράξη του, δηλώνοντας ότι αισθάνεται «ντροπή και οδύνη» για αυτό, ο 75χρονος πατέρας που σκότωσε τον 39χρονο γιο του, ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου στο Άστρος Κυνουρίας.

Το πτώμα του νέου άνδρα, τον οποίο ο πατέρας είπε στον ανακριτή ότι αγαπούσε υπερβολικά παρόλο που αυτός, «με την πάροδο των χρόνων άλλαξε συμπεριφορά, εγκατέλειψε τον εαυτό του και κακοποιούσε την οικογένεια», βρέθηκε απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία έξω από το χωριό.

Ο πατέρας είπε ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως έφτασε σε αυτό, και πως το διέπραξε.

Ανέφερε ότι ο γιος του φοιτούσε σε τεχνική σχολή αλλά είχε εγκαταλείψει τις σπουδές τους «καταλήγοντας άνεργος και ανειδίκευτος», και αυτό επηρέασε τη συμπεριφορά του απέναντι στους γονείς του.

«Το μόνο που έκανε ήταν να απασχολείται περιστασιακά ως υπάλληλος διανομής φαγητού σε πιτσαρίες και ουσιαστικά να συντηρείται από εμάς τους γονείς του, μολονότι είχε περάσει τα 35 και πλησίαζε τα 40, ενώ παράλληλα η συμπεριφορά του δεν ήταν φυσιολογική, αφού είχε κλειστεί στον εαυτό του, και όταν ερχόταν σε μας για να ζητήσει χρήματα και εμείς τον μαλώναμε και του λέγαμε ότι πρέπει να κάνει κάτι στη ζωή του, για να προκόψει, όπως έχουν κάνει οι αδελφές του, εκείνος αντιδρούσε βίαια, μας έβριζε και μας χτυπούσε και ταυτόχρονα εκτόξευε απειλές σε βάρος της ζωής των παιδιών των θυγατέρων μας, για τα οποία έλεγε ότι θα τα σφάξει ένα-ένα».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμα ότι ότι η οικογένεια τελούσε υπό το καθεστώς του φόβου, και ότι ακόμα και οι κόρες του απέφευγαν να επισκέπτονται το σπίτι του, φοβούμενες μήπως τύχει και τον συναντήσουν.

Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό το πώς σκότωσε τον γιο του, ανήμερα της Παναγιάς, ο πατέρας είπε:

«Στις 2:15 – 2:30 το μεσημέρι ο γιος μου ήλθε και προσπάθησε να εισέλθει στην οικία μου σπρώχνοντας την πόρτα της αυλής. Επειδή δεν μπορούσε να μπει, άρχισε να με βρίζει και μου πέταξε μια μικρή γλάστρα, που όμως δεν με πέτυχε. Άρχισε να σπρώχνει και να κλωτσά την πόρτα για να τη σπάσει και να την ανοίξει με τη βία, και είναι βέβαιον ότι εκείνη τη στιγμή υπέστην μια έντονη διατάραξη της συνειδήσεως μου, που την επέφερε η απότομη και αιφνίδια υπερδιέγερση του συναισθήματος του φόβου, του πανικού αλλά και της οργής Υπό το κράτος αυτών των συναισθημάτων, τα οποία με κυρίευσαν πλήρως και μου θόλωσαν την κρίση, αποφάσισα να πάρω το δίκαννό μου στα χέρια, πυροβόλησα με αυτό το Γιάννη και τον πέτυχα. Ήταν τέτοια η ένταση των συναισθημάτων και η θόλωση του μυαλού μου που, ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί.

Αφού πέρασε κάποια ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είχα κάνει, κατελήφθην από νέο κύμα πανικού, φοβούμενος τώρα τι θα συνέβαινε, αν ερχόταν η σύζυγός μου στο σπίτι και αντιλαμβανόταν την πράξη μου. Για να μη συμβεί αυτό, τηλεφώνησα στο σπίτι του αδελφού μου και ανέφερα στη σύζυγό του ότι δήθεν πέρασε ο Γιάννης, ότι όλα ήταν καλά και ότι αργότερα θα ερχόταν και αυτός από το σπίτι τους. Στη συνέχεια, ενεργώντας ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ, μετακίνησα το αυτοκίνητο του γιου μου στην αυλή, έσυρα το σώμα του από τα πόδια, το έβαλα με προσπάθεια στα πίσω καθίσματα, έβγαλα τις πινακίδες, τις οποίες έθαψα στον κήπο, καθάρισα το χώρο από τα αίματα και οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, πήγα το πτώμα του γιού μου στον ξεροπόταμο, όπου χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι βενζίνη έβαλα φωτιά, προσπαθώντας, ενεργών τελείως «ερασιτεχνικά», «να σβήσω» τα ίχνη του εγκλήματος μου. Ακολούθως, επέστρεψα πεζός στο σπίτι, για να πλυθώ από τα αίματα και τη σκόνη, και λίγο αφότου βγήκα από το μπάνιο επέστρεψε η γυναίκα μου μαζί με τον αδελφό μου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ