ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκαϊδης: «Στόχος να αλλάξει η λογική του ν/σ για εκποιήσεις»

Αξιολογήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ η κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί

ΚΥΠΕ

Παραμένει η βασική θέση του ΑΚΕΛ ότι θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα διαφοροποιούν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, που συνήλθε το απόγευμα με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα του τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των εκποιήσεων.

“Στόχος είναι να αλλάξει η λογική που διέπει όλο το νομοσχέδιο, που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες με ταχύτατες και συνοπτικές διαδικασίες, και χωρίς τη διαμεσολάβηση είτε κρατικών υπηρεσιών είτε δικαστηρίων, να προβαίνουν σε εκποιήσεις ακινήτων με μαζικό τρόπο και χωρίς καμία απολύτως διάκριση που να προβλέπει την προστασία κάποιων συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης”, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης.

Είπε πως κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ αξιολογήθηκε η κατάσταση και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το επίμαχο ζήτημα των εκποιήσεων και του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τις εκποιήσεις.

Ενημερωθήκαμε, πρόσθεσε, για τις συναντήσεις που είχε ο ΓΓ του κόμματος και τις συσκέψεις στο Προεδρικό, τις εξελίξεις με τη σημερινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών και την προσπάθεια που γίνεται ανάμεσα στα κόμματα για να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις στη βάση των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί.

Δήλωσε πως  “στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση. Ο στόχος μας είναι υπεύθυνα και σοβαρά να υπηρετήσουμε την κοινωνία, την οικονομίας, τους πολίτες και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εκείνες τις ομάδες που έχουν ήδη πληγεί από την κρίση και δεν πρέπει να τιμωρηθούν διπλά”.

Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι θα μπορέσει να υπάρξει τελικά συναίνεση μεταξύ των κομμάτων σε ό,τι αφορά στις τροποποιήσεις και έγκριση του τελικού νομοσχεδίου που θα διαμορφωθεί, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως “εμείς κρατάμε το θετικό ότι επιτέλους γίνεται διάλογος έστω και τώρα” μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

“Ξεκινήσαμε να συζητούμε επί της ουσίας και το μέλλον αυτής της προσπάθειας θα καθοριστεί βεβαίως από το τελικό αποτέλεσμα” και το αν αυτό θα είναι αποδεκτό, ανέφερε.

“Για μας αυτό που είναι σημαντικό και επαναβεβαιώθηκε είναι ότι χωρίς τις πολύ ουσιαστικές προϋποθέσεις τις οποίες έχουμε θέσει δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Εάν και εφόσον οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που τίθενται θα ικανοποιηθούν η θέση μας είναι ότι θα στηρίξουμε έναν νομοσχέδιο διαφοροποιημένο στην έκταση την οποία περιγράφω”, δήλωσε . Ο κ. Λουκαΐδης είπε ακόμη πως προσπάθειες συνεννόησης και διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων γίνονται και παρασκηνιακά πέραν από το πλαίσιο της Βουλής.

Ελπίζουμε, πρόσθεσε, ότι θα βρεθεί μια τέτοια προσέγγιση, η οποία θα επιτρέπει στην πλειοψηφία ή και σε όλους να κάνουν αποδεκτό το τελικό αποτέλεσμα”. Ανέφερε τέλος  πως αναλόγως των εξελίξεων και του τελικού αποτελέσματος θα συνέλθουν ξανά τα σώματα του κόμματος για να λάβουν τελικές αποφάσεις πριν τη σύνοδο της Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση