ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του Pafos2017

ΚΥΠΕ

Με τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από το χώρο του κινηματογράφου, της διανόησης και της μουσικής, το Pafos2017 συνεχίζει το φθινοπωρινό του πρόγραμμα, στο πλαίσιο της κεντρικής ιδέας του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Cyprus College of Art της Λέμπας,  το ντοκιμαντέρ «To Hell With Culture» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του ποιητή, τεχνοκριτικού και αυτοαποκαλούμενου αναρχικού Herbert Read (1893-1968).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη του έργου Huw Wah, τον ιστορικό τέχνης Ben Read και τον επιμελητή του βιβλίου «Re-Reading Read: New Views on Herbert Read», Michael Paraschos. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στην «Οικία Επάρχου»,  το Pafos 2017  οργανώνει παρουσίαση-συζήτηση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα EVS (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εθελοντισμού), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας.

Εξάλλου την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π. μ., και στις 8.30 μ.μ,, στο Μαρκίδειο Θέατρο, οργανώνεται Μουσικό Εργαστήρι και Ρεσιτάλ αντίστοιχα.

Οπως αναφέρεται, τo Pafos2017 μεταφέρει το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού σε μαθητές της μουσικής και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας και το Μουσικό Λύκειο Πάφου, διοργανώνει πρωϊνό εργαστήρι για βιολί και πιάνο με τους φημισμένους Αυστριακούς μουσικούς Raskin & Fleischman.

Οι δύο μουσικοί, οι οποίοι επιλέγηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας ως Πρέσβεις του προγράμματος «New Austrian Sound of Music 2014-2015», θα δώσουν το βράδυ ρεσιτάλ με έργα Beethoven, Christoph Ehrenfellner και Richard Strauss.

Επίσης την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Τάλας, θα παρουσιαστεί η «Μουσική Ανθοδέσμη» με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς .

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Pafos2017 θα συνεχιστεί και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση