ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η γαλλική οικονομία ασθενεί

Παραδέχεται ο νέος Γάλλος Υπουργός Οικονομίας

ΚΥΠΕ

Η γαλλική οικονομία «ασθενεί», δήλωσε την Τετάρτη ο νέος Υπουργός Οικονομίας της χώρας, ζητώντας άμεσες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο ποσοστό της ανεργίας και η αποτυχία της οικονομίας να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

"Η Γαλλία ασθενεί. Δεν πάει καλά. Πρέπει να περιγράφουμε την κατάσταση ως έχει”, είπε ο Emmanuel Macron στο γαλλικό ραδιόφωνο.

 "Υπήρχε πυρετός για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα ο οποίος ονομάζεται μαζική ανεργία... δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία», τόνισε ο κ. Macron, ο 36χρονος  πρώην τραπεζίτης των Rothschild, ο οποίος αποτέλεσε επιλογή έκπληξη για τη θέση του Υπουργού Οικονομίας.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, καταγράφει ποσοστό ανεργίας ρεκόρ - πάνω από 10% -, ενώ δεν έχει παρουσιάσει οικονομική ανάπτυξη κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα.

Με δεδομένες τις αδύναμες προοπτικές, η γαλλική Κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποβαθμίσει πέρα του 50% τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το τρέχον έτος, από 1,0% σε 0,4%.

Επίσης, το Παρίσι καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει το τεράστιο δημοσιονομικό του έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να ανέλθει στο 4,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το τρέχον έτος, υποχωρώντας οριακά μόνο στο 4,3% το 2015.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση