ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας

Για ένα 20λεπτο με 10 η ΑΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Για τέταρτο σερί Λεμεσιανό ντέρμπι έμεινε αήττητος ο Απόλλωνας που πέτυχε τη μεγάλη νίκη με 2-1 απέναντι στην ΑΕΛ που πλήρωσε τα σοβαρά λάθη στην άμυνα της. Λόπες και Σανγκόι τα γκολ των «γαλάζιων» στο πρώτο μέρος ενώ μείωσε ο Ντανιελζίνιο. Στο 72’ αποβλήθηκε ο Σαρντινέρο.

Α’ Μέρος

Μια συνολικά τραγική εμφάνιση της αμυντικής γραμμής της ΑΕΛ σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με τον Απόλλωνα σε κάθε του κατεβασιά να αγγίζει το γκολ. Από το 5’ σχεδόν το πέτυχε με την κεφαλιά του Σανγκόι στο δοκάρι και την δεύτερη προσπάθεια του που έσωσε ο Ρομέρο. Οι της ΑΕΛ δεν είχαν συνοχή πίσω με αποτέλεσμα να δίνουν εύκολα φάσεις στον αντίπαλο και στο 23’ μετά την μπαλιά του Στυλιανού και την προβολή του Λόπες ήρθε το γκολ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν στροφές, βρήκαν ευκαιρίες με το φάουλ του Μπεμπέ και δυο προσπάθειες του Ντανιελζίνιο, όμως στο 44’ επανήλθαν τα λάθη με τον Καρλίτος να στρώνει στον Σανγκόι και αυτόν να γράφει το 2-0. Αμέσως μετά έκανε κι ένα λάθος ο Ρομπέρ που παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα του, όμως ο Βάλε έσωσε το πλασέ από κοντά του Ντανιελζίνιο.

Β’ Μέρος

Με διάθεση να πιέσει για να ξαναμπεί στο ματς μπήκε η ΑΕΛ όμως ο Βάλε δεν είχε σκοπό να της το επιτρέψει αφού έσωσε και το γυριστό του Σαρντινέρο στο 50’ ενώ γενικώς η άμυνα του Απόλλωνα έβρισκε λύσεις στις προσπάθειες των αντιπάλων της. Η επιλογή Πέτεφ ήταν να αυξήσει τους επιθετικούς του καθώς έβαλε στο ματς τον Ταχπατζουμί αλλά ήρθε η αποβολή του Σαρντινέρο στο 72’ με δεύτερη κίτρινη να του χαλάσει εντελώς τα όποια σχέδια. Παρόλα αυτά και ενώ ετοίμαζε τον Ιονίτα ήρθε το γκολ από την κάθετη του Ντιαλό και το πλασέ του Ντανιελζίνιο στο 77’. Ο Ιονίτα τελικά μπήκε με την ΑΕΛ να παίρνει τα πάνω της και να ψάχνει την ισοφάριση. Ο Ταχπατζουμί στο 88’ είχε τη μεγάλη φάση σε πλασέ από κοντά όμως αστόχησε. Έτσι χάθηκε κι τελευταία ελπίδα της ΑΕΛ να πάρει κάτι από το ματς.

ΑΕΛ (Πέτεφ): Ρομέρο, Σιέλης, Καντού, Εντμάρ(81’ Ιονίτα), Καρλίτος, Νικολάου(46’ Γκουιντιλεγιέ), Μπεμπέ, Μπαρσέλος(58’ Ταχπατζουμί), Σαρντινέρο, Ντανιελζίνιο, Γκικίεβιτς

Απόλλων (Χριστοφόρου): Βάλε, Στυλιανού, Αντράντε, Μερκής, Ρομπέρ, Γκουγιόν, Μεριέμ, Σανγκόι(91+1’ Αγγελή), Λόπες(60’ Τουράμ), Παπουλής, Ρέζεκ(80’ Τουράμ)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση