ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστάτωση από τους πρόσφυγες στην Κοκκινοτριμιθιά

Καταζητείται από την Ιντερπόλ ο δουλέμπορος

Την συνδρομή της Ιντερπόλ, αναμένεται να ζητήσουν σήμερα οι αρχές ασφαλείας της  Δημοκρατίας ώστε να εντοπίσουν τον 40χρόνο Σύρο ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος-δουλέμπορος»  της μεταφοράς 345 προσφύγων από τη Συρία προς την Ιταλία.

Ήδη από το περασμένο Σάββατο τελούν υπό οκταήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα, ο καπετάνιος, ο μηχανικός, ο χειριστής και ο 18χρόνος συγγενής του φερόμενου «εγκεφάλου» ο οποίος εκτιμάται πως είναι το πρόσωπο, το οποίο κανόνιζε το παράνομο δρομολόγιο.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, αναστάτωση και φασαρία προκαλούν οι μετανάστες στο χώρο όπου κρατούνται στη Κοκκινοτριμηθιά. Οι μετανάστες, σε οργανωμένη βάση, προβαίνουν σε ζημιές στο χώρο κράτησης τους, επιτίθενται φραστικά στους αστυνομικούς ενώ οι πληροφορίες τους φέρουν να ετοιμάζονται να εξεγερθούν. Παράλληλα κάποιοι εκ των μεταναστών χρησιμοποιούν τα καρτοτηλέφωνα πους τους έχουν παραχωρηθεί για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, για επικοινωνία με ξένα Μέσα Ενημέρωσης όπου καταγγέλλουν τις αρχές της Δημοκρατίας για απάνθρωπες όπως τις χαρακτηρίζουν συνθήκες διαβίωσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στον χώρο, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις ενώ δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα, στη διάρκεια της μεταφοράς των μεταναστών από τη Κοκκινοτριμηθιά στη Κοφίνου.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση