ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχονται νέες επισκέψεις διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα

Η Άγκυρα δημοσιοποιεί τη συνάντηση Μπαν Γκι Μουν με Τσαβούσογλου

Tανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Η Άγκυρα δίνει στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Στην συνάντηση Μπαν Κι Μουν - Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι δυο πλευρές, εκτός από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έθεσαν επί τάπητος και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον κύκλο της τουρκικής κυβέρνησης, στην συνάντηση του με τον κ. Μουν, ο κ. Τσαβούτογλου έφερε στο προσκήνιο μια σημαντική πρόταση, η οποία αφορά το μέλλον των συνομιλιών στο Κυπριακό. Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε στον κ. Μουν, ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για τις νέες επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι η ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία. Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί και με την ελληνική πλευρά, η οποία συμφωνεί με την πρόταση της Άγκυρας .


Εκτός από τις νέες επισκέψεις του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή στην ελληνική και στην τουρκική πρωτεύουσα, η Άγκυρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αυτό το σημείο υπογραμμίστηκε στην συνάντηση Μουν-Τσαβούσογλου. Από την σκοπιά της Άγκυρας, μέτρα όπως η αναστήλωση και η επαναλειτουργία των εκκλησιών και των τεμενών στο βόρειο και στο νότιο κομμάτι του νησιού, έρχονται να συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση